fbpx

Tu știi cu ce să îți acoperi casa? Află care sunt cele mai utilizate tipuri de acoperișuri

Published by Madalina Ghinea on

„Cu ce ne vom acoperi acest loc confortabil, plin de iubire și armonie?” Am dori să rămânem doar cu impresia desenelor animate amuzante în care picurii de ploaie din „tavan” se scurgeau în găleți și zicala „scoate căciula, că nu plouă în casă” să rămână drept tradiție. 

 

Așadar, nu doar design-ul arhitectural va oferi o definiție casei tale, ci și materialul cu care v-ați dori să vă „acoperiți” propria casă. Astfel, echipa UBG Construct vine în ajutorul dumneavoastră și vă propune două tipuri de acoperișuri preferate de clienți. 

 

1. Acoperiș tip terasă

 

Cine a spus că petrecerile cu prietenii nu ar putea fi mai fantastice? Sau o seară de filme pe acoperiș? În decizia de a avea un astfel de acoperiș, va trebui luat în calcul materialul din care va fi fabricat: două sau mai multe ape, țiglă metalică sau ceramică. 

 

În aceeași ordine de idei, un astfel de acoperiș este mai ușor de construit, dar nu este potrivit pentru zone cu precipitații abundente. 

 

Are riscuri minime de incendii. Nu mai există posibilitatea de a uita ceva în priză în mansardă, având în vedere neputința de construire a acesteia. Un alt plus este dat de materialul utilizat pentru un astfel de acoperiș, acestea fiind mult mai rezistente la temperaturi înalte. Totodată, are și costuri mai mici față de alte tipuri de acoperișuri.

 

Totuși, să nu ne oprim doar la petreci și seri de filme. Oare cum ar arăta o terasă „verde” pe casa dumneavoastră, tip grădină? 

 

2. Acoperiș tip piramidă 

 

Tipul clasic de acoperiș. Este mult mai ușor de întreținut față de acoperișul tip terasă. Așadar, nu ar mai trebui să vă faceți probleme în urma ploilor sau a iernilor geroase și încărcate de zăpadă. Acest tip de acoperiș are rolul de a drena apa sau zăpada topită și vă va asigura mai mult timp liber.

 

 Mai mult decât atât, acoperișul tip piramidă oferă și posibilitatea de a ne bucura de cât mai multă lumină naturală. Menționasem anterior că, în cazul unui acoperiș tip terasă, nu am putea construi o mansardă, adică nu am putea beneficia de mai mult spațiu de depozitare. Cu un acoperiș tip piramidă, acest lucru poate fi rezolvat. 

 

Indiferent de tipul de acoperiș pe care ați dori să-l utilizați pentru a vă „acoperi” casa, apelează la profesionalismul UBG Construct. Contactează-ne acum!

Ne puteți apela de luni până vineri la numărul 0753.488.140 între orele 9 și 17. De asemenea, ne puteți găsiți și pe FacebookLăsați-ne un mesaj și vă răspundem în cel mai scurt timp posibil.

Categories: Amenajări