fbpx

Tot ce trebuie să știi despre Travertin!

Published by Camelia Maria Costea on

În domeniul amenajărilor exterioare și interioare, travertinul a devenit una dintre cele mai apreciate și populare opțiuni. Această piatră naturală nu doar că adaugă un aspect elegant oricărei clădiri, dar oferă și o serie de beneficii practice. La UBG Construct, suntem dedicați să oferim cele mai avantajoase soluții de placări cu travertin, aducând în fiecare proiect calitate și rafinament. În acest articol, vom răspunde la cinci întrebări esențiale despre travertin pentru a te ajuta să înțelegi mai bine de ce ar trebui să alegi această opțiune practică și decorativă pentru casa ta!

1. Ce este travertinul?

Travertinul este un tip de calcar care se remarcă prin duritatea și porozitatea sa, având o frumusețe naturală deosebită. Disponibil într-o gamă variată de culori naturale, precum: gălbui, crem, bej, gri, alb și roșiatic, travertinul este folosit frecvent sub formă de plăci pentru placarea suprafețelor atât în ​​interior, cât și în exterior. De-a lungul secolelor, această piatră a fost utilizată pentru decorarea unor clădiri emblematice din întreaga lume, cum ar fi Colosseumul din Roma, Bazilica Sf. Petru din Vatican și Getty Center din Los Angeles.

2. Ce caracteristici are travertinul?

Travertinul este recunoscut pentru durabilitatea sa și pentru capacitatea de a rezista în condiții meteorologice variate. Suprafața poroasă, specifică, prezinte jgheaburi și găuri de dimensiuni variate, numite lacrimare. Acestea oferă o textură antiderapantă, ideală pentru zonele umede sau pentru utilizarea în exterior. Cu toate acestea, suprafața poroasă necesită întreținere adecvată pentru a preveni alterarea culorilor și a structurii pietrei.

3. Câte tipuri de travertin există?

Există mai multe tipuri de travertin, clasificate în principal după finisaj și culoare, dar și după calitatea tăierii și prelucrării plăcilor:

 1. Travertin premium (Clasa întâi) – Plăci perfect tăiate, cu grosime uniformă și cu un număr minim de jgheaburi, umplute dublu pentru un aspect neted și uniform.
 2. Travertin standard (Clasa a doua) – Similar cu clasa premium, dar cu mai multe găuri și jgheaburi, păstrându-se însă dimensiuni și tăieri precise.
 3. Travertin comercial (Clasa a treia) – Utilizat frecvent în spații publice, acest tip de travertin are tăieturi imperfecte, grosimi variabile și multe găuri, umplute doar mecanic. Este mai puțin uniform și poate fi mai puțin atrăgător din punct de vedere estetic decât celelalte clase.

4. Ce beneficii oferă travertinul?

Travertinul oferă multiple avantaje precum:

 • Estetică deosebită, deoarece conferă un aspect elegant și natural, adăugând valoare estetică oricărui proiect.
 • Durabilitate, fiind extrem de rezistent la uzură și la condițiile meteorologice variate.
 • Versatilitate, mai ales pentru că este utilizabil în diverse aplicații, de la pardoseli și pereți, la fațade și terase.
 • Întreținere ușoară, deoarece curățarea și întreținerea sunt simple, menținându-și aspectul de-a lungul timpului.

5. Cum se poate utiliza travertinul pentru placarea caselor, fațadelor precum și în alte proiecte pentru casa ta?

Travertinul este extrem de versatil și poate fi utilizat pentru a crea fațade impresionante și durabile. Placarea cu travertin poate transforma orice casă într-o capodoperă arhitecturală, oferind un aspect sofisticat și atemporal. De asemenea, tranul poate fi folosit pentru placărea teraselor și zonelor de odihnă, datorită proprietăților sale antiderapante și rezistenței la apă.

Travertinul poate fi utilizat într-o varietate de moduri pentru placarea caselor, fațadelor și în alte proiecte pentru casa ta. Iată câteva exemple:

 1. Pardoseală și terase: Poate fi folosit pentru placarea pardoseilor interioare și exterioare, conferind spațiului un aspect elegant și natural. De asemenea, este ideal pentru terase și zonele de relaxare în aer liber.
 2. Pereți interiori și exteriori: Este potrivit pentru placarea pereților atât în ​​interiorul, cât și în exteriorul casei, oferind un aspect rafinat și o textură interesantă.
 3. Fațade: Poate fi utilizat pentru placarea fațadelor clădirilor, conferindu-le un aspect distinct și atrăgător. Poate fi aplicat în întregime sau combinat cu alte materiale pentru a crea un aspect unic.
 4. Finisaje decorative: Este potrivit pentru finisaje decorative, precum baze de coloane, cornișe sau elemente de grădină, adăugând un aer de eleganță și rafinament proiectului tău.
 5. Accente interioare: Plăcile subțiri pot fi folosite pentru a accentua anumite zone din interior, precum blaturi de bucătărie, băi sau chiar decorațiuni interioare, aducând un farmec natural în spațiul tău.

Travertinul este versatil și poate fi integrat în diverse proiecte de amenajare a casei, aducând un aspect deosebit și beneficii practice în același timp.

În concluzie, travertinul este o alegere excelentă pentru placarea caselor și a altor structuri, oferind o combinație perfectă între estetică, durabilitate și versatilitate. La UBG Construct, suntem dedicați să aducem cele mai bune soluții în amenajările exterioare, iar angajamentul nostru pentru calitate și rafinament este demonstrat în fiecare proiect nou realizat. Indiferent de proiectul tău, travertinul poate aduce o notă de eleganță și autenticitate, transformându-l într-o capodoperă arhitecturală. Contactează-ne pentru a descoperi cum putem contribui la frumusețea și durabilitatea spațiului tău!

Contactează-ne acum!

Echipa UBG Construct vă oferă promptitudine, profesionalism și prețuri avantajoase. Scrie-ne pe  pagina de Facebook sau suna-ne numarul de telefon:  0753 488 140  

Pentru mai multe articole asemănătoare, click  aici !