fbpx

Top 8 idei de pereți despărțitori pentru casa ta!

Published by Camelia Maria Costea on

Peretele despărțitor este un element opțional într-o încăpere, indiferent dacă este vorba despre un apartament sau o casă, dar care va putea schimba radical aspectul spațiului din casă. Acesta poate fi utilizat pentru a delimita diferite zone sau pentru a crea un look mai elegant și mai modern. Exista o varietate de metode și idei creative pe care le puteți alege atunci când doriți să vă amenajați un perete despărțitor.

Iată 8 dintre cele mai creative și originale idei:

  1. Perete despărțitor din sticlă. Acest model oferă o senzație de transparentă și luminozitate, fiind perfect pentru încăperi mici sau pentru a delimita biroul de dormitor. Materialele necesare sunt: sticla securizată și profile metalice.
  2. Perete despărțitor din plută. Aceasta este o soluție ideală pentru a delimita zone în încăperi mari sau pentru a crea spații private. Pluta poate fi vopsită sau acoperită cu diverse materiale textile, cum ar fi în, bumbac sau mătase. De asemenea poți lipi post-it-uri sau tablouri.
  3. Perete despărțitor din lemn. Acest model oferă un aspect cald și primitor, fiind potrivit pentru încăperi de dimensiuni medii sau mari. Puteți alege lemnul de esență tare, cum ar fi stejarul sau fagul, sau lemnul de esență moale, cum ar fi mahonul sau cireșul.
  4. Perete despărțitor din panouri mobile. Acest tip de perete despărțitor este perfect pentru spații care necesită flexibilitate, cum ar fi birouri sau săli de conferințe. Panourile mobile pot fi glisate sau rotite, astfel încât să puteți modifica configurația spațiului în funcție de necesități.
  5. Perete despărțitor din macrame. Acest model oferă un aspect boem și rustic, fiind potrivit pentru încăperi de dimensiuni mici sau medii. Macrame-ul poate fi realizat din fire de bumbac sau lână și poate fi personalizat cu diverse modele, pete de culori sau accesorii.
  6. Perete despărțitor din ghivece cu plante. Acest model oferă un aspect natural și proaspăt, fiind potrivit pentru încăperi mari sau pentru a crea spații verzi în interiorul casei. Puteți alege diverse tipuri de plante, cum ar fi cactuși, ficuși sau ferigi și, de asemenea, plante agățătoare.
  7. Perete despărțitor din piatră naturală. Acest model oferă un aspect elegant și sofisticat, fiind potrivit pentru încăperi de dimensiuni mari sau pentru a crea un accent de design puternic.Piatra naturală poate fi achiziționată în diverse culori și texturi, cum ar fi marmura, granitul sau travertinul.
  8. Perete despărțitor din teracotă. Acest model oferă un aspect rustic și tradițional, care îți poate aminti de sobele bunicilor sau părinților.

În concluzie, atunci când vine vorba de amenajarea unui perete despărțitor, există o varietate de opțiuni disponibile pentru a vă personaliză spațiul și pentru a-l face să se potrivească nevoilor și stilului de viață, al tău și al familiei tale. De la panouri din lemn, la pereți de sticlă sau chiar plante verticale, puteți găsi ceva care să se potrivească bugetului și preferințelor tale. Este important să iei în considerare nevoile și preferințele familiei tale, precum și modul în care peretele despărțitor va afecta fluxul de energie și lumină în încăpere. Nu uita să te joci cu textura și culoarea pentru a adăuga un plus de personalitate și caracter spațiului încăperii. În cele din urma, amintește-ți că acest perete despărțitor poate fi un accent puternic în designul casei și nu ezita să fii creativ, pentru a-l face să se potrivească cu stilul și personalitățile voastre.

Contactează-ne acum!

Echipa UBG Construct îți oferă promptitudine, profesionalism și prețuri avantajoase. Scrie-ne pe pagina de Facebook sau sună-ne la numărul de telefon: 0753 488 140

Pentru mai multe articole asemănătoare, click aici!