fbpx

Top 5 lucruri importante de care uiți când îți construiești propria casă (Partea I)

Published by Camelia Maria Costea on

Construirea propriei case este o experiență entuziasmantă, dar implică multe detalii și decizii importante. În calitate de firmă de construcții cu experiență, UBG Construct știe că există anumite aspecte care sunt trecute adesea cu vederea. Iată top 5 lucruri despre care uiți când alegi să-ți construiești propria casă și cum să te asiguri că le iei în considerare pentru a evita problemele pe parcurs.

1. Orientarea casei și expunerea la soare

Ce uiți: Mulți clienți nu iau în considerare orientarea casei pe teren și modul în care aceasta afectează expunerea la soare. Orientarea corectă poate influența semnificativ confortul și eficiența energetică a locuinței.

Cum să eviți: Planifică orientarea casei astfel încât camerele principale să beneficieze de lumină naturală pe toate zilele. De exemplu, orientarea ferestrelor de la living și dormitor către sud sau sud-est poate maximiza lumina naturală și poate reduce necesitatea iluminatului artificial.

2. Izolarea fonică

Ce uiți: Izolarea fonică este adesea neglijată, iar acest lucru poate duce la disconfort din cauza zgomotelor interne sau externe.

Cum să eviți: Investește în materiale de calitate pentru izolarea fonică pentru pereți, plafoane și podele. Asigură-te că ferestrele și ușile exterioare sunt izolate fonic pentru a minimiza zgomotul provenit de la trafic sau vecini.

3. Planificarea instalațiilor electrice și sanitare

Ce uiți: Mulți dintre viitorii proprietari uită să planifice în detaliu instalațiile electrice și sanitare, ceea ce poate duce la necesitatea de a face modificări costisitoare și invazive înainte de finalizarea construcției.

Cum să eviți: Colaborează cu un electrician și un instalator încă din faza de proiectare pentru a stabili locațiile instalațiilor electrice și sanitare, precum: întrerupătoarele, corpurile de iluminat și punctele de alimentare cu apă. Gândește-te la nevoile tale pe termen lung și asigură-te că toate instalațiile sunt bine planificate și accesibile.

4. Ventilația adecvată

Ce uiți: Ventilația corectă este crucială pentru calitatea aerului din interior și pentru prevenirea problemelor de umiditate și mucegai.

Cum să eviți: Asigură-te că sistemul de ventilație este proiectat pentru a oferi un flux constant de aer proaspăt în toată casa. Instalează ventilatoare de evacuare în băi și bucătării pentru a elimina umezeala și mirosurile neplăcute. Ia în considerare instalarea unui sistem de ventilare mecanică cu recuperare de căldură pentru a menține o temperatură confortabilă si pentru a reduce consumul de energie.

5. Amenajarea peisagistică și drenajul

Ce uiți: Mulți clienți se concentrează pe construcția casei și uită să planifice amenajarea peisagistică și sistemul de drenaj, care sunt esențiale pentru prevenirea problemelor de apă și pentru a crea un mediu exterior plăcut.

Cum să eviți: Îți sugerăm să planifici amenajarea curții încă din fața de proiectare a casei. Asigură-te că terenul are un sistem de drenaj eficient pentru a preveni acumularea apei în jurul fundației. Gândește-te la peisagistica pe termen lung și alege plante și materiale care să completeze designul casei și să necesite întreținere minimă.

Construirea casei este un proces complex care necesită o planificare atentă și detaliată. Evitând aceste greșeli comune și luând în considerare toate aspectele esențiale, te poți asigura că proiectul tău va decurge fără probleme și vei construi casa visurilor tale. La UBG Construct, suntem aici pentru a te ghida și a-ți oferi suport pe tot parcursul construcției casei tale de vis, asigurându-ne că fiecare detaliu este bine gestionat. Contactează-ne astăzi pentru a discuta despre construcția casei tale!

Contactează-ne acum!

Echipa UBG Construct vă oferă promptitudine, profesionalism și prețuri avantajoase. Scrie-ne pe pagina de Facebook sau sună-ne la numarul de telefon:  0753 488 140  

Pentru mai multe articole asemănătoare, click  aici !