fbpx

Țiglă sau Tablă? Alege varianta potrivită pentru tine!

Published by Camelia Maria Costea on

Într-o dimineață însorită, în timp ce stăteam pe verandă, îmi priveam locuință cu multa satisfacție. Era casa la care visasem ani de zile! Totuși, cu fiecare pas pe care l-am făcut în jurul ei, am realizat că acoperișul a devenit destul de uzat și că a venit momentul să fac o schimbare. Însă, cu atâtea opțiuni disponibile pe piață, am fost pus în fața unei alegeri dificile: să aleg între tiglă și tablă. Așa că, am început să caut răspunsuri și să înțeleg mai bine caracteristicile fiecărui material. În acest articol, îți voi împărtăși călătoria mea în luarea celei mai bune decizii pentru acoperișul casei mele.

1. Tiglă sau tabla? Care material este mai rezistent?

Când vine vorba de rezistență, țigla și tabla oferă ambele avantaje lor specfice. Țigla, fiind confecționată din ceramică arsă la temperaturi înalte, este extrem de rezistentă la intemperii și la deteriorare cauzată de razele solare. Pe de altă parte, tabla este fabricată din oțel galvanizat sau din aluminiu, ceea ce o face durabilă și rezistentă la coroziune. Alegerea depinde de mediul în care locuiești și de nivelul de rezistență necesar.

2. Care dintre cele două materiale are o durată de viață mai mare?

Durata de viață a acoperișului este un factor semnificativ în luarea deciziei. Țigla este cunoscută pentru durabilitatea sa pe termen lung, având o durată de viață de aproximativ 50-100 de ani, în funcție de tipul de tiglă și de condițiile climatice. Pe de altă parte, tabla are o durată de viață mai scurtă, de aproximativ 20-50 de ani, dar este mai ușor de înlocuit în caz de deteriorare. Dacă îți dorești un acoperiș care să reziste mai mult timp, țigla este o alegere excelentă.

3. Tiglă sau tablă? Care material oferă o izolare termică mai bună?

Eficiența energetică este un aspect important în construcția unei case. Țigla are proprietăți izolante bune, menținând temperatura constantă în interiorul casei în timpul verii și iernii. Aceasta ajută la reducerea costurilor de încălzire și răcire. Tabla, pe de altă parte, este un material bun pentru reflecția radiațiilor solare, ajutând la menținerea unei temperaturi confortabile în interior. Alegerea depinde de climatul în care te afli și de preferințele tale personale în ceea ce privește izolarea termică. Astfel că țigla izolează termic acoperișul mai bine decât tabla. Însă trebuie precizat faptul că țigla și tabla nu au rol de izolare termică în definitiv, deoarece stratul izolator de dedesubt izolează complet termic, precum: vata, folia sau lemnul.

4. Care dintre cele două materiale este mai accesibil din punct de vedere financiar?

Bugetul joacă adesea un rol important în decizia finală. În general, tabla este mai accesibilă din punct de vedere financiar decât țigla din cauza costurilor de producție mai scăzute. Tabla poate fi o opțiune mai economică, mai ales în proiectele cu buget redus sau în cazul în care trebuie înlocuită o suprafață mare de acoperiș. În schimb, țigla poate fi mai costisitoare, dar oferă un aspect mai estetic și poate adăuga valoare casei tale în timp.

5. Țigla sau tabla? Care material necesită o întreținere mai mică?

Dacă dorești un acoperiș cu întreținere redusă, tabla poate fi alegerea potrivită pentru tine. Deoarece este fabricată din materiale durabile și rezistente la coroziune, tabla necesită mai puțină întreținere în comparație cu țigla. Pe de altă parte, țigla poate necesita verificări regulate pentru a identifica eventualele fisuri sau defecte și pentru a asigura o funcționare optimă pe termen lung. Înainte de a lua o decizie, ia în considerare timpul și resursele pe care le poți aloca pentru întreținerea acoperișului.

Atunci când vine vorba de alegerea între tiglă și tablă pentru acoperișul casei tale, nu există o opțiune universală potrivită pentru toată lumea. Alegerea depinde de mai mulți factori, precum bugetul, durata de viață, rezistența, izolarea termică și nivelul de întreținere pe care îl poți oferi. Este important să consulți un specialist în construcții pentru a-ți oferi sfaturi personalizate în funcție de nevoile tale și ale familiei tale. În final, alegerea perfectă vă fi cea care îți oferă un acoperiș sigur, estetic și durabil pentru tine și fmailia ta.

Contactează-ne acum!

Echipa UBG Construct îți oferă promptitudine, profesionalism și prețuri avantajoase. Scrie-ne pe pagina de Facebook sau sună-ne la numărul de telefon: 0753 488 140

Pentru mai multe articole asemănătoare, click aici!