fbpx

Soluții Personalizate pentru Persoanele cu Dizabilități Locomotorii cu UBG Construct

Published by Camelia Maria Costea on

În industria construcțiilor, avem responsabilitatea de a crea spații care să fie accesibile și funcționale pentru toți locuitorii. Adaptarea unei case pentru a se potrivi nevoilor persoanelor cu dizabilități locomotorii este un pas esențial către incluziune și confort. Prin implementarea unor soluții simple și eficiente, putem crea un mediu prietenos, fără obstacole, care să permită mobilitatea ușoară în fiecare colț al locuinței.

Iată câteva soluții practice pe care le poți implementa în locuința ta pentru a face acest lucru posibil:

1. Rampa de Acces

Una dintre cele mai importante modificări este instalarea unei rampe de acces. Aceasta trebuie să fie realizată din materiale durabile, cu o înclinare corespunzătoare, pentru a permite accesul fără efort cu un scaun cu rotile sau alte dispozitive de mobilitate.

2. Eliminarea Pragurilor

Pragurile reprezintă un obstacol major pentru persoanele cu dizabilități locomotorii. Înlocuirea acestora cu pardoseli continue și plane facilitează deplasarea ușoară în interiorul casei.

3. Senzori de Mișcare pentru Iluminat

Instalarea sistemelor de iluminat cu senzori de mișcare este o soluție practică excelentă pentru a asigura iluminarea adecvată în fiecare încăpere. Acestea asigură iluminatul necesar în fiecare încăpere, activându-se automat când detectează mișcare.

4. Duș cu Scăunel și Accesibilitate Îmbunătățită:

În baie, instalarea unui scaunel fixat de perete sau din gresie în cabina de duș este esențială. Acest lucru oferă un punct de sprijin și confort în timpul dușului. De asemenea, chiuveta și alte obiecte sanitare trebuie sa se afle la înălțimi accesibile și ușor de utilizat.

5. Optimizarea Spațiului de Depozitare

Pentru a facilita accesul cu un scaun cu rotile, se recomandă eliminarea sau înlocuirea dulapurilor de jos cu soluții de depozitare suspendate sau la o înălțime accesibilă. Acest lucru va crea un mediu mai funcțional și liber de obstacole.

Adaptarea casei pentru persoanele cu dizabilități locomotorii reprezintă un demers esențial în construcția unui mediu incluziv și funcțional. Prin implementarea soluțiilor precum rampele de acces, eliminarea pragurilor, utilizarea senzorilor de mișcare pentru iluminat și optimizarea spațiului, constructorii contribuie la crearea unui mediu care să ofere independență și confort tuturor locuitorilor. Aceste modificări nu numai că facilitează mobilitatea, ci și îmbunătățesc calitatea vieții pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

Pentru echipa UBG Construct, fiecare client reprezintă o prioritate de necontestat. Ne angajăm să oferim soluții personalizate și adaptate la nevoile specifice fiecărei persoane. Fie că este vorba despre adaptarea unei locuințe pentru persoanele cu dizabilități sau despre proiectarea unei case deosebite, punem accentul pe înțelegerea profundă a cerințelor individuale ale clienților noștri. Cu o echipă de profesioniști experimentați și un angajament ferm față de calitate și inovație, suntem dedicați să livrăm soluții speciale care să depășească așteptările și să creeze medii funcționale și sigure.

Contactează-ne acum!

Echipa UBG Construct îți oferă promptitudine, profesionalism și prețuri avantajoase. Scrie-ne pe pagina de Facebook sau sună-ne la numărul de telefon: 0753 488 140

Pentru mai multe articole asemănătoare, click aici!