fbpx

Șapa elicopterizată – De ce este alegerea potrivită pentru tine?

Published by Camelia Maria Costea on

Calitatea utilizării clădirilor sau a spațiilor exterioare se bazează fundamental și pe tipul de șape care permit accesul, șederea și lucrul. În funcție de tipul acestor șape și de modalitatea în care sunt prelucrate, este acceptat și tipul de trafic pe care pardoselile le vor suporta.

1. Ce este șapa elicopterizată?

Șapa elicopterizată reprezintă un strat subțire de mortar autonivelant aplicat pe pardoseală. Șapa elicopterizată este una dintre cele mai apreciate și des utilizate variante cu care se dau în folosință pardoselile ce au o frecvență și durată ridicată de utilizare. Prin utilizarea șapei elicopterizate, se obține o bază solidă și nivelată, capabilă să reziste în timp și să suporte cerințele de trafic intens.

Dar de ce să optăm pentru acest procedeu? Haideți să vedem ce beneficii oferă șapa elicopterizată.

2. Care sunt pașii de execuție?

Este important ca lucrările să fie realizate de către o echipă profesionistă. Aceste etape sunt esențiale pentru obținerea unei șape elicopterizate de înaltă calitate, asigurându-se astfel rezultate durabile și funcționale.

Etapetele de execuție a șapei includ:

 • Execuția nivelelor cu lasere performante: În această etapă, se utilizează lasere performante pentru a determina nivelul corect al pardoselii. Acest lucru asigură o nivelare precisă și uniformă a suprafeței.
 • Transportul utilajelor la șantierul de lucru: Este necesară aducerea și amplasarea utilajelor necesare pentru pregătirea și turnarea șapei. Aceasta include pompe de beton, rigle vibrante și alte echipamente specializate.
 • Prepararea materialului de șapă: În funcție de specificațiile proiectului și tipul de șapă ales, se pregătește amestecul de beton sau mortar necesar. Se respectă proporțiile și aditivii specifici pentru a obține rezultatele dorite.
 • Turnarea șapei și compactarea acesteia cu rigla vibrantă: Betonul sau mortarul este turnat pe suprafața pregătită și se nivelază cu ajutorul riglei vibrante. Aceasta ajută la compactarea materialului și eliminarea bulelor de aer, asigurând o șapă uniformă și rezistentă.
 • Finisarea șapei în plan perfect (manual): După compactare, șapa este finisată manual pentru a obține un plan perfect și pentru a îndepărta orice imperfecțiuni sau denivelări minore. Se folosesc instrumente precum dreptarul și nivelul pentru a asigura o suprafață perfect plată.
 • Execuție rosturi de dilatare și pantele necesare: În această etapă, se realizează rosturile de dilatare și se stabilesc pantele necesare pentru drenajul corect al apei. Rosturile de dilatare permit expansiunea și contracția șapei în funcție de variațiile de temperatură și previn apariția fisurilor.
 • Elicopterizarea suprafețelor turnate: Ultima etapă constă în elicopterizarea suprafețelor turnate. Prin utilizarea unui elicopter specializat echipat cu palete rotative, se realizează finisarea finală a șapei, obțînându-se o suprafață netedă, uniformă și compactă.

3. Care sunt avantajele șapei elicopterizate?

Avantajele utilizării șapei elicopterizate includ:

 • Nivelare precisă: Șapa elicopterizată asigură o nivelare netedă a pardoselii, eliminând denivelările și ondulațiile care pot apărea în cazul metodelor tradiționale de aplicare a șapei. Aceasta oferă o bază perfectă pentru instalarea pardoselii finale, cum ar fi gresie sau parchet.
 • Siguranță și suport stabil: Șapa elicopterizată oferă siguranță și un suport stabil pentru desfășurarea activităților. Suprafața plană și uniformă reduce riscul de alunecare sau de accidente neprevăzute.
 • Izolare termică și fonică: Un alt beneficiu al șapei elicopterizate constă în capacitatea să de a oferi o izolare termică și fonică decentă. Aceasta contribuie la menținerea unei temperaturi confortabile în interior și reduce zgomotul și zgomotele din mediu.
 • Raport cost-beneficiu favorabil: Utilizarea șapei elicopterizate poate oferi un raport cost-beneficiu favorabil. Deși costurile inițiale pot fi mai ridicate decât în cazul altor metode de nivelare a pardoselii, beneficiile pe termen lung, precum durabilitatea și eficiența energetică, pot compensa aceste costuri inițiale.

4. Care este prețul pe metru patrat?

Unul dintre factorii importanți de luat în considerare atunci când se optează pentru o șapă elicopterizată este prețul pe metru pătrat. La UBG Construct, suntem mândri să oferim un preț competitiv și avantajos pentru serviciile noastre. Cu doar 8€/m² (material + manoperă), puteți beneficia de toate avantajele unei șape elicopterizate de înaltă calitate. Avantajele calitate-preț pe care le oferim sunt incontestabile, deoarece prețul nostru nu are concurență pe piață, fiind cel mai bun și mai accesibil. Vă oferim oportunitatea de a obține o șapă elicopterizată de înaltă calitate la un cost rezonabil, fără a face compromisuri în ceea ce privește durabilitatea și funcționalitatea acesteia.

5. De ce să aleg o șapă elicopterizata?

În concluzie, alegerea unei șape elicopterizate pentru proiectele de construcții este o opțiune înțeleaptă și plină de beneficii. Aceasta oferă o serie de avantaje, precum durabilitate, rezistență, nivelare precisă, siguranță și stabilitate. Cu o suprafață uniformă și stabilă, șapa elicopterizată asigură o bază solidă pentru instalația pardoselii finale și contribuie la crearea unui mediu construit de calitate. Indiferent de dimensiunea proiectului, alegerea unei săpe elicopterizate poate asigura rezultate de înaltă calitate și o investiție pe termen lung.

Contactează-ne acum!

Echipa UBG Construct îți oferă promptitudine, profesionalism și prețuri avantajoase. Scrie-ne pe pagina de Facebook sau sună-ne la numărul de telefon: 0753 488 140

Pentru mai multe articole asemănătoare, click aici!