fbpx

Renovează baia în pași simpli, fără prea mult efort!

Published by Madalina Ghinea on

Facilitățile standard de baie includ cadă sau cabină de duș separată, chiuvetă și vasul de WC. În funcție de mărime, băile pot fi dotate cu două chiuvete, o cadă cu hidromasaj, duș separat, și bideuri. Un încălzitor de baie care nu numai că încălzește camera, ci și prosoapele de baie și poate face parte dintr-un echipament standard. Orice cameră din locuința ta are nevoie de un suflu nou, iar baia nu se exclude de la această regulă. În acest articol ți-am pregătit o serie de sfaturi, care te vor ajuta să remodelezi baia și să-i oferi un aspect nou și proaspăt, fară să răstorni casa pe dos cu amenajările.

1 – Nu mutați instalațiile sanitare

Mutarea canalelor de scurgere și a capetelor de duș nu este o sarcină ușoară. Și dacă nu sunteți instalator autorizat, aceasta este partea din proiect care ar trebui lăsată în seama profesioniștilor, dacă nu doriți să vă faceți griji cu privire la scurgeri. Un alt dezavantaj al relocarii instalațiilor sanitare este costul major.

2 – Nu presupune că „acoperirea” plăcilor vechi este cea mai simplă și mai inteligentă modalitate

Probabil ați auzit reclamele „baie într-o zi” la televizor pentru panouri de perete acrilice (din plastic) care acoperă plăcile existente. Aceasta pare o modalitate ușoară, fără probleme, de a vă remodela dușul într-o zi! Poate părea simplu, dar susținem că nu este cea mai bună sau potrivită metodă. Pereții vechi pot absorbi umezeala din spatele primelor plăci, așa că plasarea unui panou impermeabil peste cel existent, va permite umidității din spatele pereților cu gresie să se absoarbă în pereți, fiind un mediu propice pentru mucegai. Și dacă acest lucru se va întâmpla „modificarea băii într-o singură zi” s-ar putea transforma într-o renovare completă și îndelungată. Pare ușor pe termen scurt, dar până la urmă se dovedevte a fi un dezastru. Mai întâi îndepărtați vechile panouri de perete și sistemul de plinte.

3 – Păstrați dușul de aceeași dimensiune

Dacă locuiți într-o casă prefabricată, sunt șanse să aveți o cabină de duș standard, care nu vă poate părea prea încăpătoare. Ar putea fi tentant să dărâmați pereții și să construiți un duș mai mare, dar dacă sunteți în căutarea celui mai simplu proiect de reamenajare, aceasta nu este cea mai inteligentă mișcare. Dacă doriți că remodelarea dușului să fie ușoară și prietenoasă cu bugetul, nu dărâmați pereții, mutați instalațiile sanitare și nu măriți dimensiunea dușului. Păstrați dușul de aceeași dimensiune. Dacă trebuie să treci de la un duș la o cadă, pentru a rezolva problema spălării celor mici, personalizează acest aspect doar dacă este necesar.

4. – Personalizează baia în funcție de nevoile tale și ale membrilor familiei

Ce te faci când copiii tai nu ajung la chiuveta mult prea înaltă? Sau când o cadă ar înghesui tot spațiul rămas? Cadă sau cabină de duș? Încearcă să găsești răspuns la toate aceste întrebări, înainte de a iniția orice modalitate de renovare. Cu siguranță, îți dorești ca următoarea renovare să nu vină curând, așa că merită să investești acum, cu gândul la viitor.

5. – Consultă-te cu un specialist

Cea mai ieftină metodă, deși nu o să-ți vină să crezi, este să discuți cu un specialist despre aceste dorințe și planuri ale tale. Acesta îți poate oferi câteva sugestii, pe baza experienței sale, iar, de asemenea, îți va putea oferi cele mai avantajoase prețuri pentru materiale și manoperă. Un specialist vă ști să îți expună eventualele probleme pe care ar fi bine să le ocolești și câteva detalii pe care ar trebui să le ai în vedere.

Vrei să îți construiești singur casa? Contactează-ne acum!

Echipa UBG Construct îți oferă promptitudine, profesionalism și prețuri avantajoase. Scrie-ne pe pagina de Facebook sau sună-ne la numărul de telefon: 0753 488 140

Pentru mai multe articole asemănătoare, click aici!