fbpx

Gleturi de înaltă calitate pentru finisarea construcțiilor

Published by Camelia Maria Costea on

În construcții, finisajul este o etapă importantă pentru obținerea unui aspect estetic și durabil al suprafețelor. Printre materialele folosite pentru finisare, gleturile reprezintă o opțiune populară datorită ușurinței de aplicare și a proprietăților sale de aderență și uniformitate a suprafeței. În acest articol de blog, vom discuta despre două opțiuni de gleturi produse de Baumit – Finogrande și Finobello.

Vom examina diferențele între cele două și utilizările lor recomandate, precum și condițiile de aplicare necesare pentru a obține cele mai bune rezultate. În plus, vom prezenta modul în care firma noastră de construcții, UBG Construct, utilizează aceste produse de calitate în proiectele noastre de finisare.

1. Ce este gletul și de ce este important în procesul construcției?

Gletul este un element cheie în procesul de finisare al construcțiilor, reprezentând un strat subțire de material aplicat pe suprafețele de beton, tencuieli sau alte straturi, cu scopul de a le nivela și netezi peretele. Gleturile sunt utilizate în general pentru a crea o suprafață uniformă, astfel încât să se poată aplica ulterior vopseaua sau tapetul.

2. De la ce producători sau furnizori achiziționăm materialele?

Baumit este un producător de top de materiale de construcții, cu o gamă largă de produse, inclusiv gleturi. Baumit Finogrande și Finobello sunt două tipuri de gleturi, care sunt utilizate în mod obișnuit pentru a crea o suprafață netedă și uniformă. Aceste două tipuri de gleturi sunt alcătuite din două straturi: un strat grosier și unul de finisare.

3. Cum se aplică gleturile Baumit Finogrande și Finobello?

Stratul grosier este primul strat aplicat și are rolul de a netezi suprafața și de a umple eventualele crăpături sau goluri. Baumit Finogrande are o granulație mai mare decât Finobello, ceea ce îl face ideal pentru suprafețe cu defecte mai mari. Acesta poate fi aplicat într-un strat mai gros, de până la 5 mm.

După ce stratul grosier este uscat, se aplică stratul de finisare. Acest strat are rolul de a netezi și de a uniformiza suprafața, astfel încât să se poată aplica ulterior vopseaua sau tapetul. Baumit Finobello are o granulație mai fină decât Finogrande și este ideal pentru a crea o suprafață netedă și uniformă. Acesta poate fi aplicat într-un strat mai subțire, de până la 2 mm. Pentru a obține cele mai bune rezultate, este important să se aplice gleturile într-un mediu uscat și la o temperatură între 5 și 25 grade Celsius. Este important să se folosească unelte adecvate pentru aplicarea gletului, cum ar fi o spatulă, o mistrie sau o mașină de aplicat glet.

Gleturile Baumit Finogrande și Finobello sunt produse de înaltă calitate, pe care le folosim în mod frecvent în proiectele noastre de construcții pentru finisarea suprafețelor de beton sau tencuieli.

Suntem încrezători în calitatea acestor produse și le recomandăm cu încredere clienților noștri pentru a obține cele mai bune rezultate.

Folosind materiale de înaltă calitate, precum cele produse de Baumit, suntem în măsură să oferim clienților noștri cele mai bune soluții de finisare, cu rezultate durabile și estetice. În plus, respectarea instrucțiunilor de aplicare și a condițiilor adecvate de aplicare este o prioritate pentru noi, astfel încât să obținem întotdeauna cele mai bune rezultate pentru proiectele noastre de construcții.

Citește mai multe despre tencuială pe blog-ul nostru, în articolul: Alege tipul ideal de tencuială și vezi care sunt etapele aplicării ei.

Contactează-ne acum!

Echipa UBG Construct îți oferă promptitudine, profesionalism și prețuri avantajoase. Scrie-ne pe pagina de Facebook sau sună-ne la numărul de telefon: 0753 488 140

Pentru mai multe articole asemănătoare, click aici!