fbpx

Există viața după renovare. Top 10 sfaturi pentru curățarea locuinței!

Published by Madalina Ghinea on

Renovarea îți oferă posibilitatea de a o lua de la capăt, un pas care poate face multe schimbări în viața ta. Oricare ar fi motivul renovării, acum este momentul să faci ceea ce îți place și să transformi o reședință simplă în locul tău preferat – numit acasă.

Dar să-ți păstrezi casa curată pare o sarcină dificilă și fără sfârșit? Iată top 10 sfaturi care te vor ajuta să-ți îngrijești casa după renovare!

1. Deschideți ferestrele pentru a aerisi.

Pentru a scăpa de mirosul de produse sau substanțe folosite va fi nevoie să aerisiți de mai multe ori.

2. Aruncă molozul sau resturile.

Dacă constructorii nu s-au ocupat de resturile renovării, este responsabilitatea dumneavoastră să curățați după renovare. Resturile de construcții trebuie colectate în saci de plastic, iar fiecare firmă de salubritate stabilește locația și tipul de depozitare a deșeurilor . Pentru a obține informațiile corecte, contactați compania care colectează gunoiul din zona dumneavoastră.

3. Aspirați mai întâi praful depus inițial.

După îndepărtarea murdăriei, aspiră molozul și praful rămas. Dacă îl vei mătura sau șterge cu o lavetă sau mop nu vei face decât să stârnești și mai mult praf și să zgârii suprafețele.

4. Curățați întotdeauna de sus în jos.

Curățarea fiecărei încăperi de sus în jos vă asigură că nu aruncați praf sau firimituri pe un spațiu pe care l-ați curățat deja. Începeți prin a șterge praful tavanelor, corpurilor de iluminat. Acesta este un truc bun la îndemână pentru orice curățare completă a camerei. Puteți face acest lucru folosind aspiratorul, prosoape din microfibră sau chiar prosoape de hârtie.

5. Curăță petele.

Îndepărtează petele sau urmele de vopsea sau alte produse de pe obiectele din încăpere, precum: calorifere, geamuri, plinte, uși, parchet sau gresie. Încearcă să îndepărtezi petele de vopsea, lavabil sau alte produse cât mai repede, pentru că pe măsură ce se usucă, acestea vor fi mai greu de îndepărtat.

6. Șterge geamurile.

Pentru a șterge geamurile sau ușile cu suprafețe din sticla poți utiliza soluții speciale sau chiar alcool sanitar și prosoape de hârtie.

7. Așează mobila și celelate obiecte mari din încăpere.

Golește și șterge piesele de mobilier dar și locul unde urmează să le poziționezi. Poți utiliza soluții speciale pentru mobilier și o cârpă din bumbac.

8. Aranjează piesele mici.

Este momentul să triezi și să selectezi obiectele pe care le mai folosești și merită depozitate dar și să le arunci sau donezi pe cele care nu-și mai au locul în casa ta. Poți avea în vedere hainele, piese de decor sau ustensile.

9. Ce facem cu produsele de curățat?

Curăță, păstrează și depozitează într-un loc potrivit și dosit obiectele și produsele de curățat. Chiar dacă acestea sunt menite să curețe, ele trebuie de asemenea, să rămână curate și sterilizate.

10. Reîmprospătează camera.

Poți utiliza un spray de cameră, un purificator de aer sau chiar bețișoare din lemn și ulei esențial pentru a schimba și reîmprospătă aerul din camera.

Vrei să îți construiești singur casa? Contactează-ne acum!

Echipa UBG Construct îți oferă promptitudine, profesionalism și prețuri avantajoase. Scrie-ne pe pagina de Facebook sau sună-ne la numărul de telefon: 0753 488 140

Pentru mai multe articole asemănătoare, click aici!