fbpx

Cum să-ți alegi ferestrele potrivite pentru casa ta? – partea I

Published by Madalina Ghinea on

Atunci când renovezi, trebuie să te gândești la siguranța, aspectul estetic și confortul casei tale. Ferestrele sunt o componentă foarte importantă a casei tale în care merită să investești. Dacă ai locuit vreodată într-o casă cu ferestre vechi, știi ce efect au ferestrele asupra confortului unei case. Gândește-te doar la acele zile de iarnă cu zăpadă și temperaturi scăzute, când geamurile cu un singur strat de sticlă și un cadru de lemn erau tot ce stătea între tine și viscolul de afară. Ferestrele potrivite pot spori eficiența energetică, pot crește valoarea casei tale și pot ilumina literalmente spațiul interior. Dar cu atâtea opțiuni, cum ar trebui să alegi ferestrele potrivite pentru casa ta? Iată o serie de întrebări la care ar trebui să găsești răspuns înainte să le achiziționezi:

1. Care este STILUL ARHITECTURAL al casei tale?

Alegerea unei ferestre potrivite pentru arhitectura casei este foarte importantă, deoarece va influența aspectul locuinței tale. Iți dorești o casă tradițională sau contemporană? Poți accesa link-ul acesta: pentru a descoperi tipurile de ferestre în funcție de aceste doua stiluri, pentru

a-l alege pe cel potrivit ție.

 

2. Care este SCOPUL PRINCIPAL al ferestrei?

Gândiți-vă la UTILIZARE. Care este scopul principal al ferestrei? În funcție de tipul ferestrelor, acestea pot ajuta la

  • buna ventilare, pentru aerisirea încăperii;

Poți achiziționă ferestre precum:

o          geamuri termopane simple;

o          geamuri termopane cu deschidere pe verticală;

o          geamuri termopane oscilobatante: fiindcă ele se deschid atât pe orizontală, cât și pe verticală.

  • iluminarea naturala a încăperilor;

Cele mai potrivite ferestre sunt:

o          ferestrele frontale, pentru că se extind dincolo de peretele exterior și permit luminii soarelui să pătrundă din stânga și din dreapta,

o          ferestre glisante: acestea glisează pentru a se deschide, iar datorită acestui aspect, zona mare de sticlă permite pătrunderea cu ușurință a luminii în interior;

o          ferestre cu suspendare simplă și dublă.

De aceea ferestrele din casa ta pot fi folosite pentru scopuri diferite, însă aspectul lor trebuie să se potrivească.  În proiectele de case, sunt utilizate în general ferestre de același tip și aceleași dimensiuni.

3. Pot să amestec și să potrivesc diferite TIPURI și STILURI de ferestre?

Răspunsul scurt este DA! Trebuie însă să ții cont de faptul că acestea trebuie să aibă un aspect coeziv, care să ofere armonie și echilibru. Sunteți liber să alegeți forme și dimensiuni pentru casă. Spațiile deschise inteligent pe pereți adaugă valoare arhitecturală casei. Puteți alege chiar și diferite forme alternative, cum ar fi ferestrele personalizate, în forme curbate.

Dacă iți dorești un aspect deosebit sau diferit pentru casa ta, nu ezita să contactezi un arhitect care ți-ar putea sugera multe idei, pentru a avea casa visurilor tale.

4. UNDE? Plasarea ferestrei contează?

Locul unde este construită casa, modul în care este poziționată pe teren și direcțiile pe care le întâlnesc ferestrele și ușile sunt aspecte de luat în considerare atunci când construiți sau remodelați. Dacă decizi să-ți proiectezi propria casă, stabilește mai întâi care e priveliștea perfecta: poate un peisaj pitoresc sau decoruri naturale pe care dorești să le surprindeți și să le încadrezi cu o fereastră elegantă.

Te mai poți uita la garniturile de izolare, calitatea feroneriei, coeficientul de transfer termic, mecanisme de închidere anti-efracție, accesorii precum plase de țânțari, glafuri, rulouri interioare sau exterioare etc.

Atunci când alegi ferestrele, ține cont de faptul că: obții ceea ce plătești. Deși costul este cu siguranță important, este și mai important să alegi un produs de calitate, care să asigure economii de energie, ușurință în utilizare și întreținere redusă pentru a rezista în timp. De aceea alege un magazin sau un contractor de calitate, care poate să îți ofere și garanții pentru ferestre și lucrarea de instalare.

Pentru a citi mai multe despre tipurile de ferestre, te invităm să accesezi partea a II-a a acestui articol, iar dacă cauți o firmă serioasă care să îți îndeplinească nevoile cu privire la ferestrele tale favorite, nu ezita să ne contactezi!

Ne puteți apela de luni până vineri la numărul 0753.488.140 între orele 9 și 17. De asemenea, ne puteți găsiți și pe FacebookLăsați-ne un mesaj și vă răspundem în cel mai scurt timp posibil.