fbpx

Tot ce trebuie să știi despre construcția garajului tău

Published by Madalina Ghinea on

Pentru că în orice oraș aglomerat, și cu atât mai mult în orașele romanești, problema locurilor de parcare își face simțită prezența. Garajul este o adiție practică pentru orice proprietar care este nevoit să își lase mașina în ploaie, zăpadă, gheață sau vânt. Construirea garajului poate reprezenta un proiect în toată regula, motiv pentru care ți-am pregătit mai jos un ghid complet, menit să te îndrume în acest sens. Poți opta pentru un garaj alăturat locuinței sau pentru un garaj subteran. Fiecare dintre aceste soluții are câteva aspecte de care trebuie să ții cont. Vei afla de câte tipuri sunt garajele, ce materiale poți folosi, care sunt etapele construirii, precum și care sunt documentele de care ai nevoie.

Cine se poate ocupa de construcția garajului tău?

Construcția garajului trebuie făcută de o firmă de construcții autorizată. Fă-ți timp pentru a discuta în detaliu dorințele și nevoile tale, astfel încât acestea să fie realizate cât mai aproape de viziunea ta.

Ce dimensiuni trebuie să aibă garajul tău?

Una dintre cele mai întâlnite probleme la casele recent construite este încercarea proiectantului de a utiliza la maximum spațiul, înghesuind garajul la subsolul casei. În cazul unei case foarte apropiate de strada, panta devine foarte abruptă și aproape imposibil de utilizat. Dimensiunile garajului depind mai ales de numărul de mașini pe care dorești să le adăpostești în interior. Dacă dorești să amenajezi și un spațiu pentru depozitare, pentru biciclete sau unelte pentru grădină, vei mai avea nevoie de câțiva metri pătrați. De regulă, dimensiunile minime ale unui garaj pornesc de la 5 metri lungime și 3 metri lățime. În mod ideal, este nevoie de 6×3,5 m. Dacă deții și folosești cu regularitate un portbagaj, este indicat să crești înălțimea în funcție de dimensiunile acestuia. regulă generală, garajul ar trebui să fie cu minimum 90 de centimetri mai mare decât laturile mașinii.

Ce materiale poți folosi pentru pereții garajului tău?

În ceea ce privește pereții, poți alege dintr-o varietate de materiale, fiecare având diferite proprietăți. Este indicat să alegi acel material care se pliază cel mai bine pe nevoile tale. Iată câteva materiale pe care le poți folosi:

Oțel inoxidabil – greutate redusă, viață medie. Mulți oameni aleg acest material pentru ușurința să de asamblare, ceea ce este crucial dacă doriți să vă construiți garajul în cel mai scurt timp posibil. Nu mai este necesar să-l vopsiți, iar culoarea nu se va degrada din cauza condițiilor meteo, precum: îngheț, vânt puternic, soare fierbinte, zăpadă. Totuși, este important de știut că dacă lovești pereții exteriori iar aceștia se degradează, este necesar un strat de lac sau vopsea, altfel există riscul de rugină; Polietilenă – Nu trebuie să vă faceți griji că vremea rea vă va deteriora garajul dacă alegeți pereți din polietilenă cu rame din oțel. Chiar dacă materialul este supus unei ușoare degradări naturale, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la daune majore în timp, deoarece materialul se leagă atât de bine;

Rășina din vinil – este potrivită dacă vrei să te ocupi singur de construirea garajului. Materialul este rezistent și are o durată lungă de viață. Atunci când se pătează sau murdărește, se poate curăța ușor, cu o soluție specială;

Lemn – se potrivește mai ales dacă și casa este din lemn. Sunt rezistente la vânt puternic fiind potrivite indiferent de zona geografică sau relief. Necesită aplicarea unui lac, pentru a crește durata de viață. Un minus este că necesită un timp mai mare pentru întreținere, deoarece se poate acumula apă și există riscul de apariție al de cariilor De asemenea, fi nevoie să reaplici vopsea sau lac, la fiecare 7-10 ani.

Ce materiale poți folosi pentru acoperișul garajului tău?

Cele mai frecvente materiale folosite pentru acoperișurile garajelor sunt șindrila și metalul.

  • Șindrilă este folosită cel mai frecvent pentru casele atașate la garaj. Pentru un aspect unitar și o tranziție naturală între casă și garaj, se alege șindrila, mai ales dacă acest material acoperă casa. Într-un garaj atașat, acoperișul garajului este, de obicei, acoperișul casei este instalat în același timp.
  • Acoperiș metalic este potrivit în special pentru garaje independente. Arată bine, rezistă la schimbările climatice și are o durată de viață lungă, fără risc de pătrundere a apei. Acest lucru este deosebit de important dacă folosiți garajul pentru a proteja mașinile și materialele de grădină care sunt expuse la apă și soare.

Ce materiale poți folosi pentru pardoseală ?

Ai la dispoziție următoarele materiale:

Rășină epoxidică – Necesită mai multe straturi, dar rezistă peste 15 ani. Puteți alege nuanțe neutre sau culori îndrăznețe pentru a vă aduce garajul la viață. Este ușor de curățat și nu vă fi afectat de anumite substanțe care se scurg din mașină.

Dale – le poți alege din porțelan, vinil sau plastic dur. Acestea sunt rezistente, prezintă o gamă largă de culori, având un efect antialunecare și sunt potrivite inclusiv în perioadele din an în care umiditatea este ridicată. De asemenea, sunt ușor de curățat.

Mochetă – Ușor de așezat și de călcat. Poate acoperi defecțiunile tencuielii, dar este mai greu de întreținut și uscat, având un risc mai mare la apariția mucegaiului.

Vopsea – Una dintre cele mai ieftine metode de a acoperi podeaua garajului. Există o gamă largă de culori la dispoziția dumneavoastră, iar lacul îl puteți alege în funcție de proprietățile acestuia, precum : durabilitate, rezistență la pete, efect anti-alunecare. Alegerea unei vopsele care conține și rășina epoxidică va rezista și substanțelor care se pot scurge din mașina ta.

Care sun pașii în construirea unui garaj?

Pasul 1: Selectați o locație de garaj. Luați în considerare forma și nevoile sau așteptările tale.

Pasul 2: Obțineți autorizațiile necesare pentru a vă construi garajul.

Pasul 3: Semnează contractul cu firma de construcții. Pasul 4: Turnați șapa.

Pasul 5: Turnați Cimentul. Ele oferă o stabilitate suplimentară scheletului structurii. Fundația trebuie să aibă o grosime de cel puțin 10 cm și să aibă spațiu pentru drenaj.

Pasul 6: Construiți pereții – Dacă construiți un garaj din lemn, plăcuți părțile laterale.

Pasul 7: Realizați acoperișul garajului Pasul 8: Vopsirea – Puteți folosi o culoare care se potrivește cu materialul sau puteți alege un lac. Ambele oferă un aspect elegant și curat.

Pasul 9: Design-ul interior garaj – Lângă mașină puteți amenaja o zonă de lucru cu o masă, dulapuri/rafturi și lămpi puternice.

Pasul 10: Selectarea ușii și a accesoriilor – Alegeți o ușă care se potrivește dorințelor voastre și nevoilor vehiculului și accesoriilor.

Ce acte sunt necesare pentru construcția autorizată a garajului tău ?

Construirea unui garaj necesită o serie de demersuri și documente de autorizare, indiferent dacă îl construiești pe o proprietate privată sau pe un spațiu închiriat. Astfel de construcții se numesc generic „anexe gospodărești”. Pentru a construi o astfel de anexă, este necesar să depui la primărie actele pentru a obține un certificat de urbanism, pe baza căruia poți solicita autorizația de construcție, potrivit Legii nr. 50/1991, actualizată și completată în 2019. Dacă alegi să continui construcția fără a avea autorizație, riști o amendă cuprinsă între 1.000 și 10.000 de lei. Poți obține certificatul de urbanism, dacă depui un dosar cu următoarele documente:

  1. Copie după actul de proprietate;
  2. Chitanța pentru achitarea taxei (5-6 lei, pentru suprafețe mai mici de 150 mp, și jumătate din această sumă, pentru zonele rurale);
  3. Două planuri cadastrale la scară 1/500;
  4. Două planuri cadastrale la scară 1/2000.

Certificatul de urbanism are o valabilitate de 6-24 de luni de la emitere, interval în care ai timp să pregătești documentele necesare pentru a obține autorizația de construcție, pe care vă trebui să o depui la primărie. Pentru a obține autorizația de construcție, ai nevoie de următoarele documente:

  1. Cerere tip;
  2. Certificatul de urbanism;
  3. Copie după actul de proprietate asupra terenului și casei;
  4. Proiectul de autorizare extras din proiectul tehnic – acesta este întocmit de un arhitect, în funcție de cerințele urbanistice stabilite prin certificatul de urbanism;
  5. Avize și acorduri legale – este necesar un aviz de la Agenția pentru Protecția Mediului. De asemenea, în certificatul de urbanism pot fi menționate avize de la racordarea la utilități, prevenirea și stingerea incendiilor etc.;
  6. Chitanță doveditoare pentru achitarea taxei pentru emiterea autorizației – taxa are valoarea de 0,5% din valoarea autorizată a construcției.

Ce soluții de depozitare ai la dispoziție?

  • Dulapuri pentru depozitare;
  • Rafturi deschise;
  • Organizatoare pentru pereți.

Cât costă construirea unui garaj ?

Costurile unui garaj pornesc de la 100 de euro pe metru pătrat. Un garaj potrivit pentru o singură mașină costă aproximativ 1.700 de euro.

Costurile garajului depind de mai mulți factori, printre care:

  • Dimensiunile garajului;
  • Manopera;
  • Ferestrele;
  • Izolația.

    Contactează-ne acum!

    Echipa UBG Construct îți oferă promptitudine, profesionalism și prețuri avantajoase. Scrie-ne pe pagina de Facebook sau sună-ne la numărul de telefon: 0753 488 140

    Pentru mai multe articole asemănătoare, click aici!