fbpx

Care sunt componentele unei case

Published by Madalina Ghinea on

Știm cum este să investești o sumă de bani în casa visurilor tale și să îți dorești să iasă perfect. De aceea noi ne ocupăm de toate detaliile și le ducem la bun sfârșit asigurându-ne că sunt de calitatea promisă. În plus, ca să cunoști cât mai bine procesul prin care poate trece viitoarea ta casa, îți prezentăm componentele pe care trebuie să le aibă o casă.

1.Fundațiile și subsolurile

Componenta fără de care casa ta nu ar rezista condițiilor meteo nefavorabile sau testului timpului este cu siguranță fundația. Ea asigură casei tale un fond stabil și rezistent împotriva alunecărilor de teren, răsturnărilor și infiltrațiilor. Acestea se execută de obicei din beton sau beton armat și este uneori fondată pe piloți.

2. Structuri de rezistență

Adică pereții exteriori și interiori care reprezintă de fapt elementele de închidere. Acesta poate fi de zidărie, beton armat, lemn sau metal și are mai multe roluri printre care rezistența locuinței, preluarea încărcărilor tehno-logice sau a unor mijloacelor de transport.

3. Planșeele clădirilor

Acestea au rol în compartimentarea pe verticală, realizând în același timp o rigidizare spațială a scheletului construit pentru întreaga construcție. Depinzând de foarte multe alte criterii, pot fi realizate din diferite materiale de diferite forme. De cele mai multe ori este utilizat betonul armat din care se formează planșeele prefabricate.

4. Acoperișul construcțiilor

De cele mai multe ori ultimul planșeu al casei este utilizat ca reazem pentru elementele de acoperiș și pentru materialele utilizate. O altă variantă însă este reprezentată de construirea acestuia sub formă de terasă eliminându-se elementul de reazem.

5. Scările

Ușurează circulația în casă între diferite niveluri și sunt de obicei construite din beton și prezintă îmbunătățiri estetice precum plăci de lemn sau metal.

Acum că știi care sunt elementele definitorii pentru casa ta, ne poți contacta pentru mai multe detalii! Ești sigur că știm ce facem, lucrăm la un nivel profesionist și îți putem aduce cele mai bune rezultate, indiferent de cerințe. Nu ezita să ne suni la 0753 488 140.