fbpx

Tot ce trebuie să știi despre becurile economice

Published by Madalina Ghinea on

Succesul becurilor economice sa răspândit atât de mult decât încep le înlocuiască tot mai des pe cele cu incandescență.

Jumătate dintre familiile din România plătesc o factură de energie electrică de 37 de lei pe lună – conform ministrului Energiei. Deși poate nu pare o sumă atât de mare , cum ar fi să adaugi și celelalte cheltuieli?

Poate plătești aproximativ 300 de lei pentru faptele lunare la gaze naturale. Folosești un cuptor cu microunde sau aspiratorul? Încă 150 de lei și pentru electricitate! Pentru apă-canal 79 de lei lunar! Poate ai un abonament la un serviciu de internet-TV-telefonie, de unde poti adaugă încă 70 de lei! Și obținem un total de 636 de lei doar pentru a cere zilnic! Unde mai pui mâncarea! Chiria sau întreținerea? Poate o rata la casa ? Haine noi copiilor?

Ce sunt becurile LED sau economice?

Ele se mai numesc și „becuri fluocompacte” sau „cu consum redus”. În prezent, becurile economice oferă cumpărătorilor mai mult confort și eficacitate luminoasă . Le puteți găsi într – o gamă variată de forme, culori si dimensiuni, care poată satisface dorințele și nevoile fiecărui client.

Cum funcționează aceste becuri?

Becurile economice funcționează prin ionizarea electrică a unui amestec de vapori de mercur și gaze inerte și o pudră făcută din săruri de fosfor, substanța care transformă lumina ultravioletă rezultată într-una din spectrul vizibil al omului.

Cum îți pot salva aceste becuri buzunarul?

Becurile led au o durată de viață de până la 30 de ori mai mare față de cele cu incandescen ță  și consumă mult mai puț in . În timp ce un bec normal ajunge să consume până la 100 de W, unul led poate consuma între 10 și 60 de W. Ce diferență , nu-i așa ?

O schimbare minoră poate duce la economii substanțiale pe termen lung. Iată tot ce trebuie să știi despre becurile economice!

Câte tipuri de becuri economice există ?

  • Becurile cu halogen se remarcă prin sclipire și strălucire, constituite de lumina puternică emanată. Au o durată de viață mai lungă decât cele clasice, cu incandescență și consumă mai puțin .
  • Becurile CFL , numite și becuri economice, sunt primele care au adus o adevărată schimbare în casele oamenilor, economisind până la 75% din costurile energiei și având o durată de viață destul de mare .
  • Becurile LED au apărut după becurile CFL și sunt considerate cele mai bune becuri economice, cu ajutorul cărora se pot face economii la energie electrică până la 80%, deci cu 5% mai multă economie față de becurile CFL.

Nu știi ce alegi? După explicațiile și statisticile pe care le-am găsit , cea mai prietenoasă și potrivită alegere această alegere în zona becurilor LED, care sunt puțin mai eficiente decât cele CFL, dar care sunt și puțin mai scumpe. Însă în timp , acestea vor economisi banii .

Care sunt avantajele becurilor economice?

  • durata de viata este mai mare ;
  • au un design flexibil și sunt disponibile și în dimensiuni mici;
  • nu sunt afectate de întreruperile de curent sau de variații de tensiune;
  • nu se înc ă lzesc, funcționând electronic, astfel încât țesăturile sau alte materiale decorative nu se pot deteriora în timp ;
  • prezinta o buna calitate a culorii luminii;
  • pot fi și în exterior, fiind foarte rezistente la temperaturi ridicate sau scăzute;
  • pot fi găsit în acvarii și spoturi și pot fi reglate prin telecomandă;
  • becurile economice conțin cantități foarte mici de mercur, care nu prezintă un pericol semnificativ în timpul utilizării . Comparativ, cantitatea de mercur dintr-o baterie de ceas este de 5 ori mai mare decât cea dintr-un bec economic.

Ce trebuie facem dacă se sparge un bec economic?

Dacă spargeți un bec economic trebuie să fie apropiat de a vedea următoarele aspecte : este necesar deschideți cea mai fereastră , adunați cioburile cu un șervețel de hârtie umed și . aruncați cioburile într – o pungă de plastic, care fi aruncată la un centru de colectare sau de reciclare din apropiere.

Sperăm acest articol va fi de ajutor, pentru a face alegerile potrivite pentru tine și familia ta . Ai grija de căminul tău , pentru ca el , în timp . Dacă încă nu deții unul, nu ezita să nu te contactezi!

Contactează-ne acum!

Echipa UBG Construct vă oferă promptitudine, profesionalism și prețuri avantajoase. Scrie-ne pe pagina de Facebook sau suna-ne numarul de telefon:  0753 488 140   

Pentru mai multe articole asemănătoare, click  aici !