fbpx

Top 5 sfaturi pentru a avea o locuință călduroasă și facturi mici

Published by Madalina Ghinea on

Lunile de toamnă iarnă fac probleme tuturor românilor, deoarece înseamnă facturi tot mai mari . Se preconizează că facturile la gaz și electricitate vor crește în lunile de iarnă. Pentru ca tu și familia ta să poți bucura de un cămin călduros, fără griji, în câteva modalități simple de a reduce costurile de încălzire.

O locuinţă călduroasă nu se întreține neapărat cu facturi uriaşe la gaze. Cu puțină atenție sau câteva investiții minore poți păstra o temperatură constantă în case şi apartamente, fără ți faci griji de câte cifre va conține factura ta periodică.

Iată care sunt câteva dintre aceste idei care îți pot salva buzunarul!

1. Folosește-ți perdelele

Căldura de la soare este gratuită, așa că nu ezitați profitați la maximum de ea. Feriți perdelele și lăsați lumina soarelui să intre în încăpere, pe timpul zilei. Când se întunecă, trageți perdelele înapoi, care vor acționa ca un alt strat de izolație și vor păstra căldura în camera ta.

2. Mută-ți obiectele voluminoase din fața caloriferului

Faptul ai poziționat scaunul tău preferat sau canapeaua în fața caloriferului te va face te simți confortabil, însă, ce nu știi este acesta absoarbe căldura, care ți-ar putea încălzi restul casei. Prin îndepărtarea acestuia de calorifer, aerul cald poate circula liber. Același lucru este valabil și pentru perdele sau pentru uscarea hainelor – ține-le departe de calorifer, astfel încât să poți profita la maximum de sursa ta de căldură.

3. Investește într-o izolație de bună calitate

Când vine vorba de căldură, aproximativ 25% din aceasta ajunge să se piardă prin acoperiș, sau prin zonele slab izolate. Acest lucru poate fi redus cu ușurință printr-o izolare corectă și de calitate, mai ales a mansardei sau a podului, dar și a pereților, interiori sau exteriori. Poate te gândești cum economisești bani, cheltuind o sumă consistentă pentru o izolație bună, însă aici este vorba de consumul pe termen lung. Căldură neirosita, care iți vă încălzi locuință, te vă face să economisești bani pe termen lung. Pentru că ne dorim să ne încălzim locuința, nu curtea exterioară.

4. Schimbă aparatura

Un termostat controlează temperatura casei tale și transmite setările către centrala ta. Termostatele, orice alt dispozitiv de uz casnic, se poate degrada în timp. O astfel de degradare poate produce schimbări precum: pornirea întârziată a centralei sau încălzirea în exces, fară acest lucru să fe necesar. Pentru a te asiguraaparatura ta funcționează în parametrii normali, este nevoie să o actualizezi, pentru a face față nevoilor și cerințelor tale.

5. Stratificați podelele cu covoare sau carpete

Plăcile de pe podea, precum parchetul pot fi acoperite cu un covor sau o mochetă. Acest lucru nu doar că te va ajuta să păstrezi căldură în cameră dar te va face te simți instantaneu mai confortabil în propria casă. Lâna este un izolator natural, așa că un covor din acest material este ideal, mai ales că o prorpietate importantă a acestui material este acela că: echilibrează umiditatea dintr-o cameră, deoarece fibrele absorb și eliberează vaporii de apă.

Sperăm  acest articol ți fie de ajutor, pentru ca tu și familia ta   puteți bucura de un cămin călduros, potrivit și sigur.

Contactează-ne acum!

Echipa UBG Construct îți oferă promptitudine, profesionalism și prețuri avantajoase. Scrie-ne pe pagina de Facebook sau sună-ne la numărul de telefon: 0753 488 140

Pentru mai multe articole asemănătoare, click aici!