fbpx

Umflarea parchetului. Care sunt cauzele?

Published by Madalina Ghinea on

Parchetul este o metod ă  des utilizate pentru placarea podelei, deoarece creează un aspect estetic plăcut , deoarece imită lemnul și este ușor de curățat . Umflarea parchetului este un fenomen comun și des întâlnit, uneori chiar la câteva săptămâni după instalare. Care sunt cauzele umflării parchetului? Cum putem remedia această problemă pe termen lung?

Vedem pe scurt în cele ce urmează de ce parchetul sa umflat, identificând potențiale cauze, dar și remedii.

În majoritatea cazurilor, acest fenomen se datorează unei probleme de aerisire a încăperii, unde se creează umezeală și apoi provoacă o dilatare a plăcilor. Acest lucru se poate întâmpla mai ales dacă uscați rufele într-o încăpere cu parchet, ceea ce, desigur, este foarte nerecomandabil, pentru a nu deteriora pardoseala .

1. Înlocuirea plăcilor deteriorate

Cu toate acestea, dacă parchetul este vizibil deteriorat, există într-adevăr o singură soluție — înlocuirea plăcilor afectate. Parchetul este realizat dintr-un furnir subțire de lemn care este lipit pe o bază. Deoarece furnirul este atât de subțire, șlefuirea și refinisarea nu este o opțiune, așa cum ar putea fi cu podelele tradiționale din lemn de esență tare .

2. Elimină cauzele umflării parchetului

Pentru a remedia această problemă poate avea în vedere:

  • menținerea umidității la un nivel potrivit, utilizat un dezumidificator;
  • identificați sursele umezelii precum: scurgeri de la geam, calorifere, aparatul de aer include ;
  • s ă storci bine mopul sau materialele textile pe care le utilizezi când cureți podeaua și s ă aerisești camera imediat după ;  
  • s ă nu faceți reparații sau modificări în perioadele ploioase foarte uscate, când lemnul , la fel, poate suferi deformări înșelătoare .

3. Aspecte de luat în considerare pentru a evita problemele cu parchetul umflat

  1. Lemnul absoarbe umezeala . Volumul lemnului crește până la o anumită dimensiune.
  2. Lemnul care este expus constant la umiditate nu mărește volumul uniform astfel acesta nu va rămâne neted.
  3. trata lemnul cu o soluție specială împotriva umezeli .
  4. De asemenea, trebuie evitată această căldură excesivă pentru îngrijirea parchetului, deoarece și deteriorarea poate lemnul în timp . Feriți parchetul de zonele calde precum cele din apropierea unui șemineu sau a unei sobe.

Aveți grija de piese de decor și de materialele de construcții din casa dumneavoastră , pentru ca dumneavoastră și familia puteți bucura de un cămin curat și îngrijit pe termen lung. creează -le copiilor tăi amintiri deosebite, care -i dea cu ei în timp .

Contactează-ne acum!

Echipa UBG Construct vă oferă promptitudine, profesionalism și prețuri avantajoase. Scrie-ne pe  pagina de Facebook sau sună-ne numărul de telefon:  0753 488 140 .   

Pentru mai multe articole asemănătoare, click  aici !