fbpx

O casă sau o curte mai mare. Ce să aleg?

Published by Madalina Ghinea on

Crezi că o casă mai mare are mai multe avantaje? O casă mică este mai ușor de întreținut? Descoperă care este alegerea potrivită pentru tine. Casele mari pot fi impresionante la prima vedere, dar beneficiile când locuiești într-o casă mică sau fac să rămână în topul alegerilor oamenilor, când vine vorba de construcția unei case.

Iată care sunt avantajele unei case mai mici:

  1. O casă mai mică economisește bani

Deoarece o casă mai mică costă de obicei mai puțin, acest lucru eliberează bani în fiecare lună pentru ai cheltui pe lucrurile pe care să le ai cu adevărat. Totuși, nu doar plata ipotecară mai mică vă va economisi bani. Acest lucru se adaugă la economii majore de-a lungul anilor pe care îi veți petrece în casa dvs. La fel de important este să știi că trăiești după posibilități tale. Specialiști recomandă chiar să trăiți sub posibilități voastre financiare. Acest aspect oferă garanție a redresării economice în cazul unor eșecuri economice majore, cum ar fi: dizabilități, șomaj sau probleme medicale grave.

  1. O casă mai mică este ușor de curățat

Curățarea a 900 de metri pătrați este, evident, mai ușoară decât curățarea a 3000 de metri pătrați. Pe termen lung înseamnă o economie de timp destul de semnificativă. Ați transportat vreodată un aspirator mare în sus și în jos 3 etaje de scări? Nu e distractiv deloc, însă este necesar!

O casă mare te încurajează să așezi mai multe obiecte în ea, adică mai multe lucruri care să se asigure că nu-ți sunt necesare. Când locuim în caz mai mici, ne gândim mai atent unde punem lucrurile înainte de a le alege și nu acționăm după primul impuls. 

  1. O casă mai mică poate ajuta la construirea relațiilor puternice.

Când locuiți împreună într-un spațiu mic, învățați să lucrați unul în jurul celuilalt și să discutați neplăcerile înainte ca acestea să se transforme într-o adevărată problemă.

Spunem în glumă „Poți fugi dar nu te poți ascunde” însă este o afirmație cât se poate de adevărată. Este foarte greu să eviți oamenii într-o casă mică. Înveți să rezolvi conflictele și să mediazi problemele pe măsură ce apar. Spațiul mic ne apropie unul de celălalt, deoarece petrecem mai mult timp împreună. Alegem activități care ar implica pe toată lumea, cum ar fi nopți de joc și petreceri cu floricele, în loc de activități individuale.

  1. O casă mai mică te încurajează să trăiești mai simplu

Crezi sau nu, unul dintre cele mai mari beneficii când locuiești într-o casă mică este că ai mai puțin spațiu, așa că vei cântări cu înțelepciune ceea ce merită un loc în casa ta sau nu. Gândește-te la lucrurile pe care le folosești în fiecare zi și acum adăugă și câteva hobby-uri pe care le practici frecvent. Acestea sunt lucrurile pentru care trebuie să ai spațiu în casa ta.

Descoperim adesea din ce în ce mai mult că: pe măsură deținem mai puține lucruri ce devin mai fericiți.

  1. O casă mai mică este mai ușor de personalizat

Când locuiți într-o casă de 3.000 de metri pătrați, cu tavane boltite, două camere de zi și patru dormitoare, atingând piesele de mobilier poate fi foarte costisitoare. De asemenea, poate fi si mai scump sa decorezi! Când locuiți într-o casă mai mică, este destul de ușor și decor ușor să amenajați spațiul exact așa cum este posibil! să vă zugrăviți și să începeți să cumpărați mici articole de calitate pentru a decora și de asemenea, puteți actualiza lucrurile pas cu pas.

 

Mai multe avantaje și dezavantaje ale caselor de dimensiuni pot citi în articolul despre: comparația caselor cu un singur nivel și cu etaj.

Iată avantajele unei curți sau grădini de dimensiuni mari:

  1. Găzduirea oaspeților

Unul dintre cele mai importante beneficii ale unei curți de dimensiuni consistente este capacitatea de a găzdui grupuri mari. Astfel, tu și toți membrii familii poți bucura de timpul de calitate petrecut împreună.

  1. Grădina și spațiul verde

Sunt beneficii indiscutabile ale unei curți de dimensiuni consistente. Grădinăritul poate reprezenta o pasiune pentru mulți dintre noi, fiind o relaxare de relaxare dar și de menținere a sănătății, dacă decideți să plantați fructe și legume.

  1. Animalele de companie

O curte mare nu permite, să bucuria celor mici, să adoptăm noi membri în familia noastră. Animalele de companie sunt o bucurie, dacă are cine le îngriji, iar o curte mare le permite să alerge și să se joace în voie.

  1. Amenajarea curții

Spațiul vă permite să amenajați o terasă, cu loc de grătar, o bucătărie de exterior, un foișor sau chiar o zonă, în care puteți petrece timp cu prietenii. Trebuie să vă vedeți și faptul că aceste spații necesită investiții în afara pentru a vedea și pentru întreținere.

  1. Confidențialitatea

Un dezavantaj major al curților mici este lipsa de intimitate. O curte mare, împrejmuită de un gard robust poate să te ferească de privirile curioase ale vecinilor. decorat gardul cu tufișuri sau copaci decorativi.

 

La sfârșitul zilei, nu contează nici dimensiunea casei, nici a curții, ci cu ce decizi să umpli aceste spa. Poți fi fericit într-un apartament sau poți fi fericit într-un conac. Casa nu-ți vei crea fericirea, ci va susține. Cred că mărimea casei în care locuiești este o decizie foarte personală și nu aș putea susține o variantă care să fie potrivită pentru toată lumea. Fericirea nu depinde de metru pătrat. Lasă responsabilitatea construcției casei tale în mâinile noastre, pentru a te bucura de calitatea lucrului făcut reziste în timp .