fbpx

Amenajarea mansardei

Published by Madalina Ghinea on

Mansarda este unul din spațiile locuinței care a făcut-o siguranță nu îi acorzi suficientă atenție. Acest spațiu se poate transforma într-o încăpere superbă dacă încerci să pui în aplicare câteva trucuri de amenajare. Organizarea mansardei tale nu trebuie să ți se pară dificilă. Indiferent dacă tu și familia ta nevoie de un loc unde să depozitezi articolele de sezon sau doar să vă reamenajați puțin spațiul de locuit, iată câteva sfaturi și trucuri menitemansardeiși să vă ușurați întregul proces!

Nu există alegeri corecte sau greșite, ci alegeri potrivite pentru tine și familia ta. Acest articol este menit să te ajute să găsești câteva idei care să te inspire în amenajarea mansardei tale!

1. De ce merită să amenajezi o mansardă într-un pod existent?

Mansarda ta are un potențial mai mare decât crezi. De ce să tratezi acest spațiu ca pe un loc în care să-ți depozitezi toate lucrurile vechi peste care se va așterne praful, când poți să-l transformi într-un șir locuibil prin amenajarea lui? În funcție de transformare și dimensiune, mansarda poate într-o sau mai multe încăperi. Diferite planuri de etaj pot fi folosite pentru a transforma o mansardă mică în alte tipuri de spa precum camere de zi, dormitoare și chiar băi sau o sală de lectură, o cameră specială pentru a practica un hobby sau o sală de jocuri în care poți petrece. . . . . timp alături de cei dragi.

2. Ce să practici și ce să eviți?
    • Izolează spațiul pentru a fi ferit de disconfort creat de temperaturi prea ridicate sau din contra, prea scăzute. Mansarda merită să devii un loc în care să-ți poți petrece timpul oricând ești dorești;
    • Un pas important este curățarea întregului spațiu! Verifică toate obiectele și decide ce vei păstra și ce vei arunca. Dacă nu dorești să le arunci, poți opta pentru: vânzarea sau doarea lor;
    • Încearcă să calculeze bine dimensiunile mansardei pentru a împărți eficient și pentru a evita, pe câte posibil, să transformi mansarda într-un spațiu cu multe camere, dar prea mici pentru a fi folosit;
    • Iluminarea spațiului este importantă pentru a nu bâjb â i seara prin întuneric. instalați lumini suspendate, iluminat încastrat sau chiar iluminat cu senzorul de mișcare, pentru a vă ajuta să vă iluminați podul în timp ce intrați;
    • Asigurați-vă că nu există dăunători sau rozătoare ascunse care v-ar putea deteriora bunurile;
    • Poți încerca să amenajezi mansarda în stil rustic, modern, clasic, industrial, romantic și așa mai departe, poți chiar să faci sau combinație de stiluri,  dar să încerce să eviți aglomerarea de stiluri și nu combina mai multe dintre acestea pentru a avea grijă. ca stilurile pe care le-ai ales să se potrivească;
    • Asigură mobilă esențială pentru tipul de camere pe care le vrei amenajate în mansardă, precum: paturi pentru dormitoare, canapele și fotolii pentru living, dulapuri sau rafturi, însă evită să încarci spațiul inutil;
    • Adaugă piese de mobilier colorate, utile, versatile și actuale, cum ar fi fotoliile de tip puf, cuții de depozitare, perne pufoase, rafturi de dimensiuni mari.
    3. Idei pentru amenajarea mansardei tale:
      • Amenajează o bibliotecă . Iți dorești un spațiu unde să te relaxezi? Vrei să citești o carte bună dar ceilalți membrii ai familiilor sunt prea gălăgioși? Vrei puțină intimitate dar nu știi unde să o cauți? Cred că o bibliotecă este răspunsul tuturor întrebărilor. Poți petrece timp de calitate împreună cu cei mici într-o bibliotecă personală pe care să poată amenaja chiar în mansarda casei, pentru că ,,un copil care se îngrijește citește va fi un adult care gândește.” Nu ai nevoie de câteva rafturi. toate cărțile.pe care le-ai vizionat de-a lungul timpului care stau împrăștiate prin casă.

      • Poți amenaja și o baieîn cazul în care acest aspect a constituit o problemă, dacă: numărul membrilor familii a depășit cu mulți băilor din casă.

      • Alegeun balcon deschis care va fi un loc ideal și intim pentru a savura o cafea sau o ciocolată caldă în diminețile răcoroase de iarnă sau pentru seri lungi de vară.
      • Poți amenaja un dormitor sau un spațiu pentru odihnă, dacă aplici niște ferestre mari prin care poți admira în voie apusul sau răsăritul! Citește mai multe despre acest aspect în articolul nostru despre: tipuri de ferestre.
      • Dacă lucrezi acasă, un birou poate fi o soluție ideală pentru tine. Ne-a fost demonstrat faptul că lucratul de acasă fi o adevărată provocare și apelând la această metodă, cu siguranță vei putea depăși situațiile tensionate sau importante de la muncă.

      S perămaceste idei te-au inspiratsă-țidecorezimansardapoțilăsalacheieașadupă bunul plac. Dacă totuși nu ai încă o locuință proprie iar mansarda este doar un vis, nu ezita ne contactezi pentru a-ți construi casa visurilor tale cărămidă cu cărămidă, sau pentru a-ți renova locuința pentru a avea propriul tău colțișor de liniște. Construim case la roșu sau această responsabilitate în mâinile noastre.