fbpx

Știai că relațiile de atracție se pot forma în funcție de design-ul arhitectural?

Published by Madalina Ghinea on

V-ați întrebat vreodată datorită cărui fapt anii de liceu și de facultate sunt cei mai frumoși prin formarea unor prietenii durabile? Și de ce socializarea este în top în cadrul căminelor?

Întotdeauna ați visat la o casă cât mai spațioasă pe care să o putem „înflori” cu ceea ce ne dorim noi: fie că vorbim despre un dressing enorm pentru haine, fie despre un loc special cu o masă de biliard.

Așadar, cât de mare ți-ai dori să fie casa ta?

În ciuda tuturor așteptărilor noastre, studiile din psihologia socială au vizat și interacțiunea dintre persoane, dat fiind design-ul arhitectural.

Într-un studiu al psihologiei sociale realizat în anul 1950, Festinger, Schachter și Back (apud Năstas) au susținut că apropierea dintre camere poate lega prietenii. Adică, relațiile de atracție și de prietenie pot fi eficientizate de design-ul arhitectural pe care-l poate deține o locuință. Cercetătorii au constatat că relația interpersonală este favorizată de distanța ușilor dintre apartamente. Cu cât ușile erau mai apropiate, cu atât era mai ușurată calea de comunicare, având în vedere puțina distanță funcțională.

Totodată, psihologia socială a surprins faptul că cei mai populari studenți sunt cei care au apartamentul plasat lângă cutiile poștale sau lângă scări. Aceștia comunică mult mai des cu ceilalți colegi și pot lega prietenii foarte rapid.

În această ordine de idei, observăm că „lipsa spațiului” (date fiind scările/ cutiile poștale) cresc interacțiunea cu ceilalți, dar și design-ul arhitectural ales poate deține efecte psihologice pe care le puteți folosi în avantajul dumneavoastră.

Socializarea ca socializarea, dar cum rămâne cu spațiul personal?

De cele mai multe ori, există posibilitatea să fi întrebat frecvent cum trebuie să arate casa dumneavoastră. Cât de voluminoasă ar trebui să fie, ce design de interior ar trebui, cum va afecta o casă foarte spațioasă relația dumneavoastră, dar și nevoia de spațiu? Echipa UBG știe cât este de important ca relația dumneavoastră să înflorească și să simțiți o comunicare eficientă cu partenerul/ partenera, păstrând și nevoia spațiului personal.

Ne puteți apela de luni până vineri la numărul 0753.488.140 între orele 9 și 17. De asemenea, ne puteți găsiți și pe Facebook. Lăsați-ne un mesaj și vă răspundem în cel mai scurt timp posibil!