fbpx

Cum să amenajezi un spațiu pentru a părea mai încăpător

Published by Madalina Ghinea on

Cu siguranță, indiferent de dimensiunile sau aspectul său, casa ta trebuie să-ți confere siguranță și confort, însă ce te faci atunci când spațiul casei ajunge să te incomodeze? Iată câteva soluții care te vor ajuta să renovezi locuința ta pentru a crea un aspect aerisit și încăpător!

  1. Utilizați articole multifuncționale

Dacă aveți de-a face cu un spațiu mic, trebuie să vă gândiți la fiecare obiect pe care îl puneți în cameră. Nu are rost să aglomerați un spațiu deja mic cu mobilier și articole care nu au un scop. Sugerăm să achizionați piese de mobilier sau piese decorative care să poată fi întrebuințate în mai multe scopuri, precum: măsuță de cafea cu spațiu de depozitare, canapele sau divane cu spații de depozitare, scări sau trepte cu spații de depozitare sau mobilier extensibil.

  2. Decorați folosind modele decorative cu dungi

Multe modele decorative pot fi folosite pentru a ,,păcăli” ochiul astfel încât să creeze iluzia unui cadru aerisit și spatios. Modelele cu dungi pot fi aplicate pe covoare, tapet, sau chiar piese de mobilier. Acestea vor crea iluzia de ,,alungire” sugerând un spațiu dimensional mai mare.

  1. Mobilierul transparent este o bună alternativă

Dacă ați ales un aspect modern al locuinței, mobilierul transparent este o bună alternativă deoarece

Așa cum o fereastră extinde camera fiindcă îți permite să privești prin ea, mobila din sticlă sau plexiglas creează efectul unui spațiu extins sau deschis. Nu toate obiectele de mobilier pot fi confecționate din materiale transparente, pentru că nu ar avea un aspect placut, precum: patul sau dulapurile, însă anumite piese de mobilier, precum: o noptieră, o masă de cafea, un scaun sau un birou dintr-un astfel de material merg perfect într-un dormitor mic și arată foarte modern și de actualitate.

  1. Căutați piese de mobilier care au picioarele expuse

Piesele de mobilier care au picioarele la vedere creează un aspect aerisit și constituie un detaliu mărunt care influențează într-o mare măsură aspectul camerei.

  1. Oglinzile sunt piese decorative esențiale

Oglinzile dau iluzia că există spațiu suplimentar sau o extindere a decorului, când de fapt, este doar o reflexie. Nu e nevoie să plasezi oglinzi mari în cameră, deși acestea în funcție de dimensiuni constituie repere cât mai credibile, însă până și cele mai mici oglinzi decorative pot influența esteticul camerei și creea iluzia de dimensiuni mari.

  1. Lămpile sau decorațiunile luminoase adaugă un plus de dimensiune camerei

Iluminarea este, desigur, foarte importantă atunci când încercați să faceți o cameră mică să pară mai mare. Nu este nimic mai rău decât un spațiu întunecat și claustrat. Puteți adăuga o lampă pe birou, sau de podea, o lampă pe noptiera, led-uri deschise la culoare pe cantul peretelui sau al patului, sau mici decorațiuni luminoase deasupra pieselor de mobilier, la vedere.

  1. Utilizați colțuri

Prin plasarea articolelor în colțul unei camere, se poate crea iluzia unui spațiu mai mare.

Deși cu siguranță nu doriți să faceți acest lucru în fiecare colț al camerei, dacă alegeți un colț, poate face cu adevărat diferența.

În special, dacă aveți de-a face cu un spațiu foarte mic, puteți încerca niște rafturi plutitoare, ce pot fi utilizate pentru depozitarea cărților, obiecte decorative, rame foto.

  1. Creați unitate cu o paletă de culori

Albul este mereu o alternativă la îndemăna și extreme de versatilă însă puteți alege multe alte culori, însă ține cont de faptul că atunci când ai o mulțime de amestecuri de modele și culori, camera tinde să arate dezorganizată și puțin neîngrijită.

În schimb, poți rămâne la o paletă de culori deschise și apoi poți adăuga note de culoare achiziționând accesorii.

Totul ține de echilibru. Adăugați câteva elemente interesante, dar păstrați estetica generală a camerei mai simplă și mai curată atunci când încercați să faceți o cameră mică să pară mai mare.

  1. Covoarele multiple vor crea mai multe spații într-un spațiu mic

Covoarele sunt excelente pentru ancorarea mobilierului și crearea de mini-spații de locuit într-o cameră.Dar nu te limita la un singur covor! Dacă doriți să faceți o cameră mică să pară mai mare, pur și simplu creați mai multe mini-secțiuni în jurul camerei prin ancorarea mobilierului pe un covor. Acest lucru creează iluzia de a avea mai multe spații în jurul camerei pentru un impuls instantaneu în spațiul perceput.

  1. Desenați ochiul în sus cu detalii de tavan

Adesea, ne concentrăm atât de mult pe culorile pereților, încât uităm că pictarea tavanului este o modalitate excelentă de a face o cameră mică să pară mai mare.

Atrage privirea în sus și dă iluzia unor tavane înalte, care este exact ceea ce îți dorești într-un spațiu mic.

Iar dacă pictarea tavanului nu este chiar stilul tău, poți adăuga și lambriuri din lemn, sau chiar tapet, dacă chiar vrei să atragi privirile invitaților.

  1. Păstrează-ți rafturile aerisite

Cel mai important aspect general este acela că încăperea trebuie să pară aerisită și deloc încărcată inutil. Iți sugerăm să fii foarte atent la obiectele pe care le lași la vedere pentru a nu aglomera și încarca mobilierul care lasă la vedere conținutul.

  1. Alege perdelele în aceeași culoare cu pereții tăi

În timp ce culorile contrastante pot arăta cu siguranță frumos, atunci când ai de-a face cu o cameră mică, încearca să achiziționezi perdele în aceeași culoare (sau foarte asemănătoare) cu pereții tăi. Acest lucru permite draperiilor să se uniformizeze cu peretele, adăugând în același timp o anumită textură în cameră, dar fără a adăuga culoare și/sau model suplimentar.

  1. Alungește fereastra cu perdele extra lungi

Dacă inclusiv înălțimea camerei este de dimensiuni mici, poți opta pentru perdele mai lungi pentru a crea un efect de înălțime și de mărire a dimensiunilor.

  1. Simplitatea este cheia

Cu siguranță auzim acest sfat foarte des, însă probabil costituie principiul de baza în orice domeniu estetic sau decorativ. Deși, cu siguranță că aveți multe idei de a decora o încăpere, trebuie să evitați să le folosiți pe toate deodată, întrucat riscați să încarcați locuința inutil.

Fă-ți timp pentru a-ți decora și mobila și spațiul. Gândește-te cu adevărat la fiecare element pe care îl adaugi într-o cameră. Când încercați să faceți o cameră mică să pară mai mare, este deosebit de important să fiți documentați în legătură cu toate alegerile de design.

Într-adevăr, aceste decizii ar putea însemna diferența între un spațiu ușor, deschis, aerisit și un dezastru aglomerat în care nu vei dori să-ți ptreci prea mult timp. Iar pe termen lung, căminul tău merită aceste eforturi de documentare, achiziționare și mobilare. Micul tău spațiu îți vă mulțumi.

Noi iți suntem alături și te susținem în construirea visurilor tale, caramda cu cărămidă. Te așteptăm cu un telefon sau un mesaj pentru a pune la punct toate detaliile necesare construirii locuinței tale de vis!