fbpx

Gletul: Ce este și care sunt etapele de aplicare?

Published by Madalina Ghinea on

Gletul: Ce este și care sunt etapele de aplicare?

Procesul de construcție a unei case nu poate fi complet fără gletuire. Dacă doriți să vă contruiți propria casă sau să o renovați pe cea în care locuiți, știți cat de important este acest pas pentru finisare.

Ce este gletul?

Gletul este de fapt un strat subțire de var sau de ipsos aplicat peste tencuială, pentru a obține o suprafață netedă de zugrăveală sau de văruială. Unul dintre cele mai importante aspecte ale gletului este grosimea în care este aplicat. Acesta nu ar trebuie să depășească 10 mm pentru gleturile de încarcare și maximum 2 mm pentru gleturile de finisaj.

Tipuri de glet

  • Glet pe baza de ciment– poate fi folosit atat pentru finisarea caselor, cat si pentru fațadele exterioare
  • Glet pe baza de ipsos-aspect final neted, utilizat mai ales pentru finisarea caselor, dar de evitat în zonele cu umiditate crescută (baie, bucătărie, etc)
  • Glet pe baza de var si ipsos-acesta, spre deosebire de cel pe bază de ipsos, poate fi utilizat ăn zonele cu umiditate crescută
  • Glet de finisat sintetic– acesta, fiind sintetic, este utlizat în toate tipurile de zone și este constant îmbunățit

De ce trebuie să ții cont cand îl alegi?

Aderență: în cele mai multe cazuri nu se pot realiza reparații la nivelul tencuielii, deci orice fisură duce la indepărtarea completă a acesteia. Se recomandă deci, un glet care prezintă un grad de aderență cat mai mare.

Rezistență la stres mecanic: de cele mai multe ori, în cazul gletului incorect aplicat sau care nu e rezistent la stres mecanic, se realizează fisuri în perete

Aspect: gletul are principalul scop de a nivela peretele și de a-i da un aspect uniform. Așadar, atat culoarea cat si aspectul trebuie să fie regulat, fără denivelări sau pete de culoare.

Pentru cele mai bune rezultate și pentru siguranța calității care se vede în timp, noi te sfătuim să apelezi la o firmă de construcții specializată în finisaje, precum UBG Construct! Contactează-ne acum!

Ne puteți apela de luni până vineri la numărul 0753.488.140 între orele 9 și 17. De asemenea, ne puteți găsiți și pe FacebookLăsați-ne un mesaj și vă răspundem în cel mai scurt timp posibil.

Categories: Uncategorized