fbpx

Alege tipul ideal de tencuială și vezi care sunt etapele aplicării ei

Published by Madalina Ghinea on

Alege tipul ideal de tencuială și vezi care sunt etapele aplicării ei

Atunci cand vrei să renovezi casa sau chiar sa finisezi noua ta locuință, trebuie să ai în vedere tencuial pe care urmează să o aplici. Atat din punct de vedere estetic, cat și protector, e bine să fii informat cu privire la etapele pe care trebuie să le urmezi și materialele pe care le utilizezi.

Rolul tencuielii

Tencuiala înseamnă de fapt aplicarea unui strat de mortar peste zidărie pentru a netezi, proteja și decora suprafața. Etapele ulterioare pot include vopseaua, un tapet sau alte moduri de decor. Dupa ce peretii au fost izolati, tencuiala este folosita pentru a nivela suprafetele si pentru a elimina unele denivelări, pregătindu-se astfel pentru urmatorii pasi de finisare.

Ea are diferite roluri, de la cel estetic pană la izolarea fonică, termică sau izolarea planseelor și a altor elemente de constructie, protejandu-le de acțiunea umidității și a altor factori climatici.

În cate straturi se aplică?

Toate tipurile de tencuieli (acustice, antiacide, impermeabile, uscate, umede, slivisite, etc) se aplică în 2 straturi, primul numindu-se strat de bază sau grund iar cel de-al doilea, mai subtire, numit tinci.

În vreme ce grundul se aplică într-o repriză sau două, aruncand mortarul pe perete, prin intermediul mistriei sau canciocului, tinciul se aplică doar pe grundul deja uscat și este stratul de la vedere al tencuielii.

Etapele aplicării tencuielii

 

  • curățare suport- e important să nu existe urme de ulei, praf sau alte impurități pe suport
  • amorsare- amorsa se aplică cu aproximativ 1-2 zile înainte de aplicarea grundului
  • aplicare grund
  • aplicare tinci

Pentru aplicarea grundului se pastrează o suprafață rugoasa pentru a asigura o mai buna aderenta cu stratul final, în timp ce dupa aplicarea tiniciului se netezește și obtine o suprafață uniformă în final.

Pas important în finisarea și izolarea caselor, noi recomandăm contactarea unei echipe de construcții pentru aplicarea tencuileii. Contactează-ne acum și te scăpăm de grija tencuielii!

Ne puteți apela de luni până vineri la numărul 0753.488.140 între orele 9 și 17. De asemenea, ne puteți găsiți și pe Facebook. Lăsați-ne un mesaj și vă răspundem în cel mai scurt timp posibil.

Categories: Uncategorized