fbpx

Termosisteme: Ce sunt și care sunt componentele lor?

Published by Madalina Ghinea on

Termosisteme: Ce sunt și care sunt componentele lor?

Alcătuirea unui termosistem are ca bază o serie de componente: fundaţie, perete zidărie, termoizolație fațadă, plasă de armare, diblu de fixare, tencuială fațadă, hidroizolație, termoizolare soclu, plasă de armare, tencuială soclu, pavaj și profil metalic.

Atat adezivii, cat și materialele termoizolante sunt elemente cheie în alcătuirea unui termosistem rezistent în timp și variază în funcție de necesități și de preferințe.

Unul dintre cele mai utilizate materiale pentru termoizolare este polistirenului expandat, un material termoizolant de culoare albă care livrează în plăci cu dimensiunea de 1 x 0,5 m. O variantă mai nouă o constituie polistirenul expandat cu granule de grafit (de culoare gri) cu capacitate termoizolantă sensibil imbunătățită față de polistirenul expandat obisnuit.

O altă opțiune o reprezintă polistirenul extrudat. Acesta se utilizează numai în zona de soclu și este de fapt continuarea termoizolației subsolului sau fundațiilor. Nu se recomandă utilizarea pe fațadă, din cauza unui coeficient de dilatație lineară destul de mare.

Pentru cea mai placută experienţă, trebuie să ai în vedere şi accesorii pentru montarea materialelor termoizolante.

În afară de adezivul folosit la montare, există cateva elemente necesare fixării materialului termoizolant ales: dibluri cu floare lată, profile și plasă de armare.

Dibluri cu floare lată: sunt elemente de fixare necesare pentru fixarea suplimentară a materialului termoizolant pe fațadă. În general sunt din plastic și au diverse dimensiuni care depinde de grosimea materialului termoizolant.

Plasa de armare: se montează deasupra materialului termoizolant și se înglobază în masa de spaclu, avand rolul de a evita aparitia fisurilor în aceasta sau la îmbinările dintre plăci.

Profile metalice de montaj: acestea se folosesc in general în locurile expuse actiunilor mecanice, la socluri sau pentru armarea muchiilor.

În plus, indiferent de materialele alese sau de preferinţele tale, UBG Construct efectuează termosisteme cu polistiren (10 cm) + tencuială decorativă la doar 14€/m² (manoperă). Alege acum echipa de construcții care să te scape de griji și contactează-ne!

Ne puteți apela de luni până vineri la numărul 0753.488.140 între orele 9 și 17. De asemenea, ne puteți găsiți și pe FacebookLăsați-ne un mesaj și vă răspundem în cel mai scurt timp posibil.

Categories: Uncategorized