fbpx

Locuințele verzi: mici modificări care se simt la buget

Published by Claudia Cojocaru on

Odată cu schimbarea climatică și cu dorința oamenilor de a proteja cât mai mult natura, au apărut și soluții pentru a transforma locuitul într-o casă pe cât de plăcut, pe atât de prietenos cu mediul înconjurător. În acest articol ne dorim să vă arătăm câteva metode prin care. chiar din timpul planificării, vă puteți asigura că veți avea o casă primitoare cu voi și familia voastră, dar care să respecte și natura. Dacă deja ați început demersurile, încă mai pot fi soluții care pot fi adoptate pe parcurs.

 

  1. Audit energetic. Un audit energetic va arăta de unde se face risipa de electricitate, căldură și alte resurse dintr-o casă existentă. Mai ales când suntem obișnuiți să ținem lumina, televizorul sau o mare parte din electrocasnice ținute în priză, e normal ca factura la curent să ni se pară prea mare.
  2. Anvelopa clădirii. Materialele de iarnă, de exemplu stratul de etanșare, costă puțin, dar reușește să dea înapoi o valoare mare în ceea ce privește eficiența energetică. Izolația este de obicei o investiție bună din același motiv – dacă pierdeți mai puțină căldură, veți plăti mai puțin pentru energie.
  3. Înlocuiți aparatele ineficiente. Aparatele vechi precum încălzitoarele de apă, frigidere, cuptoarele cu microunde consumă mult mai multă energie decât unele. În plus, nu puține sunt momentele când aceste aparate cer niște reparații în plus, ceea ce le face să fie scump de întreținut. La nivel național s-au creat diferite campanii pentru strângerea de aparate vechi așa că renunțarea la ele nu doar că te va scăpa de o factură mare la electricitate, dar îți poate aduce și un premiu.
  4. Sigilați conductele de încălzire și răcire. La casele cu încălzire și răcire cu aer forțat, aproximativ o cincime din aer este pierdut din cauza scurgerilor. Pentru a corecta această problemă, trebuie să izolați conductele și reparați scurgerile din jurul conductelor expuse (de obicei, la subsol sau la mansardă).
  5. Înlocuiți ferestrele și ușile ineficiente. Dacă sunteți dispus să cheltuiți puțin mai mult, este înțelept să înlocuiți ferestrele și ușile vechi, care tind să țină iarnă de frig deoarece nu se închid corespunzător. Ferestrele moderne cu geam dublu vor bloca frigul iarna și căldura vara.

Dcaă sunteți hotărâți să faceți schimbări în locuință sau să construiți una de la 0, contactați-ne pentru servicii de cea mai înaltă calitate! Ne puteți apela de luni până vineri la numărul 0753.488.140 între orele 9 și 17. De asemenea, ne puteți găsiți și pe FacebookLăsați-ne un mesaj și vă răspundem în cel mai scurt timp posibil.