fbpx

Trenduri în industria construcțiilor în anul 2022

Published by Anca Raicu on

industria construcțiilor

Industria construcțiilor se va întâlni cu o mulțime de schimbări în anul 2022. Acest an va reprezenta anul în care această industrie va intra într-un nou deceniu de reajustări și de modernizare. Echipa UBG Construct a ales câteva trenduri care vor transforma zona construcțiilor dintr-un domeniu neprietenos, într-unul atrăgător pentru mai mulți oameni.

Utilizarea în creștere a automatizării și a roboticii

Automatizarea și robotica sunt printre cele mai populare trenduri din industria construcțiilor pentru anul 2022. Acest lucru nici nu ne poate surprinde ținând cont de blocajele industriei pe care automatizarea le rezolvă de multe ori. Faptul că forța de muncă scade pe măsură ce trece timpul sau îmbătrânește, automotizarea și robotica vin chiar în ajutorul industriei pentru a nu resimți lipsa de persoane.
Automatizarea și robotica sunt soluțiile perfecte, așa cum au constatat deja mulți profesioniști din această industrie. Noua tehnologie permite echipelor să lucreze mai sigur, mai productiv și mai eficient.

Utilizarea în creștere a imprimării 3D

Imprimarea 3D ajunge la maturitate în industria construcțiilor. De asemenea, va fi una dintre tendințele de top pe piața pentru 2022. Mai multe aplicații în această zonă au fost create, ca răspuns la cererea în creștere pentru construcții făcute în timp rapid și sigur.
Cererea de soluții de construcție imprimate 3D va înregistra o creștere a cererii începând cu acest an. În întreaga lume apar cartiere de case tipărite 3D, iar inginerii au inventat și o imprimantă 3D care poate imprima asfalt.

Transformare digitală pe scară largă

Alături de automatizare și digitalizare, digitalizarea pe scară largă a construcțiilor este una dintre tendințele din acest an pentru industria construcțiilor.
Printre principalele beneficii ale digitalizării se numără creșterile semnificative ale eficienței și productivității. Transformarea digitală îmbunătățește calitatea vieții la locul de muncă, de la birou până la locul proiectului.
O tendință populară de transformare digitală în industria construcțiilor este renunțarea totală a hârtiei. Aceasta constă în mutarea statelor de plată și a înregistrărilor în baze de date digitale, furnizarea de manuale de echipamente și informații despre proiect tuturor membrilor echipei prin intermediul digitalului accesibil.

Te interesează cumva designul interior? Avem un articol despre cele mai populare 5 stiluri de design interior.

Focus pe durabilitate

Începând chiar de anul trecut, interesul publicului pentru durabilitate a crescut, fapt care a dus la o tendință de creștere a proiectelor ecologice. Această tendință are în vedere aproape toate procesele din timpul construcției, de la materiale din surse durabile până la locuințe care ajută la crearea unei societăți care este mult mai atentă la emisiile de carbon.

EIP ( Echipament Individual de Protecție) mai bun pentru femei

2022 va avea o popularitate mai mare în ceea ce privește incluziunea femeilor, cu opțiuni de siguranță sporite pentru femei care vor dori să lucreze în acest domeniu.
Femeile din industria construcțiilor au constant probleme cu echipamentul lor deoarece acesta nu este dimensionat pentru ele. Chiar și așa, mai multe femei au intrat în industrie în ultimii ani, așa că cererea de EIP pentru toate mărimile și tipurile de corp a crescut.

Dacă îți dorești și tu o echipă care să fie în trenduri în ceea ce privește zona construcțiilor, ne poți contacta la numărul de telefon sau pe Facebook.