fbpx

Cele mai importante materiale de construcții pentru o casă – Partea a 2-a

Published by Catalina Badoi on

Am revenit cu a doua parte a articolului despre cele mai importante materiale de construcții pentru o casă. Ești interesat de prima parte? E la un click distanță.

  1. Parchetul

Parchetul are un rol important când vine vorba despre estetica unei încăperi astfel alegerea lui este o adevărată misiune. Pentru a alege parchetul potrivit, trebuie să ai mereu în vedere aspectele practice. Parchetul destinat bucătăriei, camerei de zi sau holului va avea întotdeauna specificația trafic casnic intens. Aceste plăci sunt laminate și au o grosime de minim 8mm. În camerele unde membri familiei nu circulă atât de intens, se poat alege și parchet cu o grosime mai mica.

Pe lângă rezistența parchetului la circulația membrilor și grosimea acestuia, trebuie să ai în vedere și culoarea lui. Astfel, trebuie să ai în vedere două lucruri: restul culorilor din cameră și dimensiunea camerei. De exemplu, în camerele cu dimensiuni mari se poate opta pentru un parchet mai închis la culoare. În schimb, pentru camerele mici, culorile deschise vor crea un efect de cameră mare și luminoasă.

  1. Gresia și faianța

Odată alese și montate acestea doua, va fi destul de dificil să mai poată fi schimbate. Acest factor face ca alegerea gresiei și faianței să fie o adevărată problemă.

Câteva elemente trebuie să ai în minte atunci când alegi cele două finisaje ca să nu ai probleme pe viitor: mărimea camerei, luminozitatea, mobila, accesoriile, aparatura și cum este compartimentată întreagă cameră. Precum la parchet, culorile deschise vor oferi impresia unui spațiu mare și luminos, culorile calde fiind recomandate pentru bucătărie și cele reci pentru baie. Dacă te gândești să folosești gresie albă peste tot unde este nevoie, te sfătuim să iei atunci în calcul și orele de curățenie. Atât gresia albă cât și cea neagră se murdăresc extrem de repede și au nevoie de atenție. În timp ce gresia albă poate da ideea de curățenie și luminozitate, dacă aceasta nu este mereu curățată, va da o impresie nedorită.

Un alt element de care nu trebuie să uiți este stilul pe care tu îl dorești să îl aibă casa ta. Pentru a descoperi mai multe stiluri poți citi acest articol.

  1. Tencuiala

Contrar așteptărilor multora, tencuiala oferă o gamă foarte vastă de tipuri din care puteți alege precum:

  • Tencuiala decorative acrilică- aceasta are un grad de absorbție foarte scăzut, o aderență mare și rezistență mare la coroziunile din mediul exterior. De asemenea, este trainică, rezistând la trecerea timpului, dar și la murdărie.
  • Tencuiala decorative siliconică- acest timp de tencuială are un grad de rezistență foarte mare, poate fi folosit și la piscine. Totodată este ușor de aplicat pe diferite suprafețe și este foarte ușor de curățat.
  • Tencuiala decorativă mozaicată- are o rezistență ridicată la acțiunile mecanice și la intemperiile vremii, aceste caracteristici făcând-o perfectă pentru zonele expuse ale casei (soclul) sau gardul.