fbpx

Avantajele încălzirii prin pardoseală

Published by Catalina Badoi on

Odată cu venirea iernii, cu toții ne dorim căldură și confort când ajungem acasă că să putem uita de frigul de afară. Din păcate, în cazul radiatoarelor durează prea mult timp să încălzească întreaga cameră sau se strică pe neașteptate.

În acest caz, încălzirea prin pardoseala este alegerea perfectă pentru a avea o casă călduroasă cât mai rapid și eficient.

Sunt ideale pentru orice tip de încăpere, chiar dacă este o casă sau un apartament la parter sau la etaj. Și din punct de vedere estetic, încălzirea prin pardoseală reprezintă un real avantaj. Încălzirea se face printr-o rețea de conducte cu apă caldă sau un covor de rezistențe electrice care sunt montate sub pardoseală.

Cum se face instalarea?
Montarea suportului

Această etapă presupune realizarea izolației pardoselii. Izolația periferică se face cu bandă adezivă de dimensiunile 7 mm grosime și 15 cm lățime. Izolația de bază se realizează cu plăci de polistiren expandat sau extrudat. Se vor așeza de așa natură cât să ocupe suprafața uniform.

Pentru camerele de la parter al caselor, este recomandat utilizarea unei folii de polietilenă sub plăcile de polistiren. Astfel, se creează o barieră împotriva vaporilor.

 

Montarea conductelor

Dintre cele mai accesibile conducte sunt cele realizate din polietilenă reticulară sau cele din PEXAL.

Conductele sunt așezate între spire cu o distanță egală între ele. Trebuie avut grijă ca acestea să nu se suprapună. După ce toate conductele sunt montate, se fixează baza perimetrală de-a lungul pereților, aceasta permițând conductelor să se dilate în voie fără a crea pagube pereților.

 

Turnarea șapei

Șapa are rolul de a prelua și evacua căldura dată de instalație. Abia după ce tencuiala tocurilor ușilor și pereților este realizată, se poate turna și șapa.

Grosimea este foarte importantă în momentul turnării șapei. 30-40 mm peste grosimea conductelor reprezintă adâncimea ideală pentru a avea căldura dorită în casă. După ce au trecut aproximativ 21 de zile de realizarea șapei, încălzirea prin pardoseală poate fi utilizată fără probleme.