fbpx

Stiluri arhitecturale pentru case – Ție ce ți se potrivește?

Published by Claudia Cojocaru on

stiluri arhitecturale

Unii dintre noi își imaginează încă din copilărie casa de vis, dar aceasta este diferită pentru fiecare. Există mai multe aspecte de păstrat în vedere atunci când alegi stilul arhitectural al casei tale, însă cel mai important este ca acesta să fie conform preferințelor tale. Pentru a-ți veni în ajutor, ți-am pregătit mai multe exemple de stiluri arhitecturale din care să poți alege.

Modern

Dacă ești adeptul minimalismului și al inovației, stilul modern s-ar putea să fie alegerea ideală pentru tine. În principiu, acesta se caracterizează prin forme geometrice, acoperișuri plate și de cele mai multe ori, ferestre din podea până în tavan. De obicei, pentru construirea acestui tip de casă se folosesc componente precum sticlă, oțel și beton.

Victorian

Stilul victorian este și astăzi o alegere fantastică pentru noii proprietari de locuințe care-și doresc un cămin deosebit. Cu un stil atât de complex, o astfel de casă ar întoarce privirile tuturor trecătorilor. Câteva caracteristici ale stilului victorian sunt: detaliile complicate din interior și exterior, planurile asimetrice, porțile impunătoare, turlele și turnurile, ferestrele în stil eyebrows și bineînțeles, balustradele decorative. De obicei, aceste case au două etaje, ceea ce oferă mult spațiu și nenumărate posibilități de decorare a acestuia.

Cabană englezească

Dacă își dorești ca noua ta locuință să fie una cozy, numai bună pentru a te relaxa, singur sau alături de persoanele dragi, cabana englezească te-ar încânta cu siguranță. Aceste cabane se potrivesc cel mai bine în mediul rural. Au dimensiuni mici și pot fi o alegere bună și pentru cei care își doresc o casă de vacanță.

Contemporan

Prin stilul contemporan înțelegem linii clare, curate și mai multe caracteristici, precum: spații mari, ferestre înalte și forme deosebite. Acesta este un stil divers și greu de definit, așadar, dacă îți dorești să te diferențiezi prin noua ta locuință, poți apela la un arhitect pentru a planifica o casă de acest fel și pentru a te asigura că aspectul final al acesteia este cel dorit.

Tu ce preferi? Dacă ți-a fost de ajutor acest articol, contactează-ne pe Facebook sau la numărul de telefon 0753.488.140 și haide să trecem la fapte!