fbpx

5 lucruri pe care să nu i le spui arhitectului tău

Published by Claudia Cojocaru on

Când vine vorba despre construcția unei case, arhitectul este cel mai bun prieten al tău. Acesta știe ce și cum să comunice cu echipa de construcție, dar să îți ofere și cele mai bune sfaturi pentru a avea o casă cât mai confortabilă pentru tine și pe care să o poți numi acasă.

Chiar și așa, de multe ori nu știm ce și cum să comunicăm cu acesta astfel încât să avem o relație cât mai armonioasă cu el.

Echipa UBG ți-a pregătit un ghid de care să te folosești pentru a ști ce să nu îi spui arhitectului tău. 


  • Am o idee foarte clară și precisă de cum vreau să arate casa mea

Când discuți pentru prima dată cu arhitectul, trebuie să îi oferi detalii cât mai multe despre cum ai dori să arate casa, pentru ce ai nevoie, dacă ai copii sau nu, dar și cum dorești să vă simțiți în această casă. De asemenea, este recomandat să îi spui și alte detalii specifice.

Totuși, dacă veniți cu idei pentru fiecare detaliu, nu îl lăsați pe acesta să își facă meseria. Arhitectul este cel care vă oferă idei creative pentru casa dumneavoastră, care de multe ori să nu coste chiar atât de mult.


  • Nu îmi pasă de proiectele pe care le-ai mai făcut înainte

Până și arhitecții se specializează pe construcția unui anumit tip de design al caselor. Este normal ca în timpul cercetării să găsim arhitecții care au făcut cu adevărat lucruri surprinzătoare.

Însă dacă dumneavoastră vă doriți o casă ultra modernă, iar arhitectul a avut proiecte pe case tradiționale, atunci trebuie să vă căutați alt arhitect.

Atât timp cât și arhitectul a avut proiecte cât mai asemănătoare cu ce vă doriți vă va putea soluții și idei mai bune pentru noua locuință.


  • Hai să mai creștem/scădem bugetul

Bugetul este un parametru foarte important pentru orice arhitect atunci când creeză planul unei locuințe.

Dacă nu aveți un plan financiar foarte strict în această direcție, atunci veți merge orbește și fără un plan concret. În baza bugetului, veți primi și oferte cât mai bune pentru dumneavostră.


  • Nu îmi place, dar este domeniul tău. Tu știi mai bine

Este adevărat că un arhitect are mai multe cunoștințe decât tine în privința construcției de case. Chiar și așa, este un proiect la care lucrați amândoi așa că dacă nu îți place ceva este bine să îi spui acestuia, iar el să te asculte cu calm astfel încât să găsiți o soluție cât mai bună pentru amândoi.

Când îți alegi arhitectul este bine să fie cineva în care chiar să ai încredere și să poți comunica ușor astfel încât să nu se ajungă la dispute care să vă distragă de la scopul final.


  • Nu am putea să trecem peste reguli?

Arhitectul este persoana care te poate ajuta cu numeroase documente și cum să le obții astfel încât să nu te lupți, prea mult, cu birocrația.

Cu toate acestea, ei nu te pot ajuta să încalci anumite reguli. Atât timp cât sunt nereguli în planul de construcție, acesta nu poate demara proiectul, dar poate găsi idei inovative care să respecte atât legea cât și dorințele tale.

Pentru proiectul casei mult dorite, alege arhitectul potrivit și echipa de specialiști UBG Construct!