fbpx

10 idei minimaliste de decorare a casei pentru Crăciun

Published by Madalina Ghinea on

Ce înseamnă adopți un stil minimalist?

Pentru a adopta un stil minimalist trebuie te asiguri fiecare articol pe care îl folosești are un scop sau un sens pentru care este amplasat într-un decor. Dar ce legătură are acest aspect cu cel de a crea o casa confortabilă de Crăciun? Bucură-te de atmosfera sărbătorilor de iarna incluzând aceste idei minimaliste în procesul decorării casei tale de Crăciun!

Cum se decorează o locuință în stil minimalist?

Când ne gândim la decorațiunile de Crăciun din copilărie, ne amintim de imaginile de colecție cu Moș Crăciun și renii săi, înhămați la sanie, oameni de zăpadă, brazi împodobiți și mormane uriașe de cadouri viu colorate. Cu siguranță iarna este perioada preferată a multor persoane, pentru ne îndeamnă devenim mai buni, petrecem mai mult timp cu familia și fim recunoscători pentru toate lucrurile și oportunitățile de care beneficiem în viața de zi cu zi.

Când decidem ne decorăm locuința în spiritul Crăciunului, în stil minimalist, trebuie avem în vedere puține lucruri, dar care ne produc o plăcere deosebită când le admiram și pe care ne dorim le vedem pe toată perioada sărbătorilor. E nevoie dam un sens larg al conceputului de Crăciun, care nu se rezuma doar la mese îmbelșugate și decorațiuni cu multe culori și elemente. Alegeți o paletă simplă de culori pe care o folosiți, pentru a nu vă copleși vizual casa. Încercați înlocuiți obiectele de decor, nu doar adaugați peste cele existente deja, pentru riscați aglomerați inutil decorul. Luați în considerare și ceea ce creează un mediu confortabil: concentrați-vă pe cromatica, iluminare, confort și miros.

1. Bradul de Crăciun

Concentrează-te asupra lucrurilor esențiale. Pomul de Crăciun, vedeta sezonului prin el însuși, nu are nevoie de mai multe podoabe decât de o instalație simplă cu beculețe albe și câteva decorațiuni. Poți alege câțiva fulgi de zăpadă artificiali, câteva globuri monocromatice sau pentru un aer cât mai natural poți alege câteva felii de portocale uscate în cuptor, pe care le poți agăța în brad folosind o sfoară subțire. Încearcă nu incluzi prea multe decorațiuni și nu adopta mai multe stiluri sau modele. Știm fi greu te decizi însă încearcă alegi doar un singur model.

2. Coronițele de Crăciun

Coronițele pot fi o decorațiune care îți trebuie anul acesta pentru a-i da dormitorului tău un aer de sărbătoare. Poți alege s-o achiziționezi din magazine sau o poți lucra manual. Acestea apar într-o varietate de modele, din globuri lucioase sau chiar din crenguțe naturale de brad, care vor aduce mirosul proaspăt în locuința ta. Poți alege o decorezi cu bețișoare de scorțișoară, cu felii de portocale, cu clopoței aurii din plastic sau chiar cu fulgi albi din hârtie.

3. Lumânări din ceară

Crăciunul e perioada aceea din an în care în sfârșit avem timp să ne bucurăm de micile plăceri ale vieții precum: savurăm un ceai la lumina lumânărilor, citim o carte bună sau pregătim fursecuri cu scorțișoară. Vacanța sau concediul îți oferă șansa de a termina cartea aia începută în vară alături de un ceai fierbinte, la lumina lumânărilor. Așează o lumânare într-un suport special, sau confecționează chiar tu un suport pentru lumânări și bucură-te de atmosfera caldă pe care o creează acestea!

4. Spațiile și colțurile mici

Pentru spații mici, creează un colțișor de Crăciun cu un brad în miniatură, sau cu un bol cu bomboane. Poți așeza câteva bomboane colorate într-un bol de sticlă, într-o cutie din lemn sau într-un coșuleț din fetru. Aceste modele și materiale sunt foarte comune și cu siguranță le-ai zărit deja prin magazine.

5. Felinar din metal și sticlă

De câte ori ai văzut în filme acest obiect de decor? Iți sugerează acea atmosferă de sărbătoare conferita de serile de iarna, întunecoase și răcoroase.

6. Ghirlandele decorative

Poți alege ghirlandele în funcție de paleta de culori deja existentă printre celelalte obiecte de decor. Ghirlandele simple sunt cele mai potrivite, deoarece sunt ușor de asortat și inclus în estetica locuinței.

7. Perne jucăușe

Poți decora canapeaua, un fotoliu sau paturile din casa folosind câteva perne colorate. Încearcă alegi culori care respecte cromatica deja aleasă. Poți achiziționa din magazine perne monocromatice sau cu modele specifice de iarnă. Ele vor transforma camera într-un loc confortabil.

8. Șervețele cu motive decorative de Crăciun

Dacă îți doreșți pentru mesele de sărbători piese interesante poți încercă șervetelele decorative. Poți achiziționa din magazine diferite modele, mai bogate sau mai simple, pe gustul tuturor. Însă dacă este adeptul produselor handmade, poți încerca le decorezi chiar tu acasă, folosind șervețele albe simple pe care poți imprima diferite forme și modele.

9. Șemineu decorativ

Asemănam Crăciunul cu acea căldură sufletească și implicit cu o sobă sau un șemineu fierbinte, în care mocnesc zgomotos lemnele. Chiar daca nu deții un astfel de sistem de încălzire, poți alege achiziționezi o astfel de piesa decorativa.

10. Rame pentru poze cu decorațiuni de Crăciun

Ce poate fi mai plăcut decât găsești prin casă diferite poze care ți stârnească amintiri, chiar în prag de sărbători? Poți alege ornezi câteva rame vechi cu globuri, fulgi sau ghirlande colorate, pentru a le include în suita decorațiunilor specifice. Sigur ai prin debara câteva globuri, o instalație sau un șirag luminos, o bucată de fundă și o ramă veche. Ai grijă ca ornamentele să se îmbine armonios atât ca poziție, cât și ca nuanțe. Această ramă este o decorațiune frumoasă pe timp de zi și de mare efect seara, când instalația îți va lumina casa.

Alege ți renovezi sau decorezi locuința așa cum îți dorești. Pentru viitoarele tale proiecte de renovare sau chiar construcție la roșu sau la cheie, nu ezita ne contactezi.

Contactează-ne acum!

Echipa UBG Construct îți oferă promptitudine, profesionalism și prețuri avantajoase. Scrie-ne pe pagina de Facebook sau sună-ne la numărul de telefon: 0753 488 140

Pentru mai multe articole asemănătoare, click aici!