fbpx

Moduri de a întreține exteriorul casei tale

Published by Madalina Ghinea on

Sărbătorile de iarnă se apropie, iar casa ta are nevoie de un suflu proaspăt, în timp ce tu aștepți ca atmosfera de sărbătoare și petrecere să se instaleze. Este o oportunitate să-ți rezervi timp pentru a face o întreținere importantă a casei înainte de a te relaxa. Acest articol e menit să te îndrume în lungă călătorie de a aduce exteriorul locuinței într-o formă de zile mari.

Curățați evacuarea aparatelor de ventilare

Un orificiu de ventilație înfundat este un potențial pericol pentru tine și familia ta.

Atenție la detalii mărunte

Verificați dacă există goluri în jurul ferestrelor și ușilor și aplicați din nou materiale de izolare, pentru a preveni scurgerile.

Reparați defecțiunile

O gaură sau o fisură inestetică prezentă pe aleea perfectă diminuează aspectul îngrijit al casei tale și poate deveni o problemă în timp. Pentru căile de acces din beton, puteți repara și umple fisurile sau așchiile cu un produs de reparare a cimentului. Pentru a-și prelungi longevitatea, o alee de asfalt ar trebui resigilată la fiecare doi până la cinci ani.

Nimeni nu-și dorește să petreacă ore bune făcând curățenie, dar ține minte faptul că locuința ta este cea mai mare investiție a ta, așa cum este pentru majoritatea oamenilor, iar întreținerea acesteia este o necesitate.

Strânge gunoaiele și curăță spațiul.

Poți începe greblând toate frunzele rămase, care au căzut în urma temperaturilor scăzute și a vântului puternic de toamnă.

Inspectează spațiul locuinței.

Acum că ai ferit frunzele, te poți plimba prin exterior, pentru a observa necesitățile spațiului casei. Există crăpături în beton? Aleea este în stare bună? Verificați acoperișul pentru semne de șindrilă slăbită sau spartă. Uită-te la coșul de fum, pentru semne de uzură. Verificați fațada și fundația pentru fisuri sau semne de acumulare de apă. Acum te poți apuca de fiecare problemă, pe rând.

Jgheaburile

Jgheaburile casei controlează fluxul de apă în urma ploilor, protejându-vă acoperișul și fundația. Jgheaburile înfundate pot cauza scurgerile unui acoperiș sau infiltrarea apei în casa ta. Curățați-le de cel puțin două ori pe an, sau chiar mai frecvent, în funcție de câți copaci înconjoară proprietatea și atârnă peste acoperiș.

Zugrăveala

Vopseaua exterioară oferă un aspect estetic plăcut și vă protejează șindrila de deteriorarea apei și apariția mucegaiului. Căutați semne de exfoliere sau ciobire a vopselei. Este posibil să aveți nevoie de un retuș sau de un strat nou de vopsea.

Curăță piesele exterioare vizibile și accesibile

Este un moment bun pentru a oferi casei un suflu nou, spălând toate piesele prăfuite sau murdare. Ștergeți ferestrele pe interior și exterior cu o lavetă de bumbac umezită cu o soluție pe baza de alcool sanitar. Nisipul și praful lipit de zugrăveala fațadei poate deteriora vopseaua și zidăria în timp. Iată cum să curățați exteriorul casei! Închideți toate ferestrele și ușile și acoperiți gardurile vii, florile sau alte obiecte decorative cu folie de plastic. În cele mai multe cazuri, un furtun obișnuit de grădină va fi îndeajuns. Curățați zonele foarte murdare. Folosiți detergent cu moderație, deoarece poate afecta plantele. Dacă nu vrei să umezești zonele, te poți folosi de o mătură sau o perie cu care vei îndepărta praful și impuritățile.

Sperăm acest articol ți fie de ajutor, pentru ca tu și familia ta puteți bucura de un cămin curat, potrivit și sigur.

Contactează-ne acum!

Echipa UBG Construct îți oferă promptitudine, profesionalism și prețuri avantajoase. Scrie-ne pe pagina de Facebook sau sună-ne la numărul de telefon: 0753 488 140

Pentru mai multe articole asemănătoare, click aici!