fbpx

De ce acte ai nevoie pentru construirea unei case?

Published by Camelia Maria Costea on

Construirea unei case este un proces complex, care implica multe etape și documente. În acest articol, vom discuta despre actele necesare pentru construcția unei case și cum pot fi obținute acestea.

Conform statisticilor, în România există o cerere mare de construcții de case, dar mulți oameni se confrunta cu probleme la obținerea documentelor necesare. Mai exact, 43% dintre romani se plâng că procesul de obținere a autorizațiilor și certificărilor pentru construcția unei case este foarte greoi și durează mult prea mult timp.

Înainte de a începe construirea casei, trebuie să obțineți un permis de construcție de la autoritățile locale. Acesta este un document obligatoriu și reprezintă permisiunea de a începe lucrul la casă. Pentru a obține permisul de construcție, vă trebui să depuneți o serie de documente, printre care se numără: proiectul tehnic, certificatul de urbanism, avizele și acordurile necesare, etc.

Proiectul tehnic este un document elaborat de către un arhitect sau inginer constructor, care conține toate informațiile necesare pentru a construi casa, inclusiv planul de construcție, dimensiunile, instalațiile și finisajele. Acest document este esențial pentru a obține permisul de construcție și trebuie să fie realizat cu o mare atenție la detalii.

Certificatul de urbanism este un alt document important, care atesta conformitatea construcției cu regulile urbanistice și cu Planul Urbanistic General al zonei în care se vă construi casa.

De asemenea, trebuie să obțineți și avize și acorduri de la diferite instituții, cum ar fi: Administrația Națională Apele Române, Inspectoratul de Stat în Construcții, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, etc. Aceste avize și acorduri confirmă că viitoarea construcție respectă toate normele legale și tehnice în vigoare.

Odată obținute toate documentele necesare, puteți începe construcția casei. Este important să urmăriți îndeaproape procesul și să asigurați că toate lucrările sunt efectuate conform proiectului tehnic și cu respectarea normelor și reglementarilor legale.

În concluzie, obținerea actelor necesare pentru a construi o casa poate fi un proces lung și complex, dar este esențial pentru a asigura că construcția respectă toate regulile și normele în vigoare. Asigurați-vă că lucrați cu profesioniști și urmați cu atenție toate etapele procesului. Astfel, veți putea construi o casă frumoasă și sigură, care să vă satisfacă toate nevoile și dorințele.

Speram că acest articol v-a fost de folos. Nu ezita să ne contactezi pentru construcția casei tale și pentru micile aspecte care te pot aduce cu un pas mai aproape de casa visurilor tale!

Contactează-ne acum!

Echipa UBG Construct îți oferă promptitudine, profesionalism și prețuri avantajoase. Scrie-ne pe pagina de Facebook sau sună-ne la numărul de telefon: 0753 488 140

Pentru mai multe articole asemănătoare, click aici!