fbpx

Construcția unui beci: tot ce trebuie să știi

Published by Claudia Cojocaru on

Beciul este spațiul care vine în ajutorul oamenilor atunci când vine vorba despre depozitarea alimentelor sau băuturilor datorită temperaturilor scăzute.

De asemenea, pentru cei care nu se pot despărți de anumite obiecte de mobilier sau au nevoie de un loc unde să lase decorațiunile de la diferite sărbători, beciul este o alegere ideală. În plus, pentru persoanele care își  doresc un home cinema sau o sală de jocuri în proximitatea casei, în această încăpere se pot amenaja și astfel de activități.

Așadar, dacă îți planifici construcția unei case în viitorul apropiat sau îți dorești să-ți renovezi casa, acest articol te va ajuta să afli etapele importante în acest demersuri.

Construcția unui beci: ce presupune?

Deși beciul este un avantaj pentru multe persoane când vine vorba despre compartimentarea casei, acesta nu implică multe costuri. Această încăpere creează un fel de punte între fundația casei și restul casei, astfel încât riscul apariției de dăunători, mucegai sau ciuperci va fi redus.

Pentru a te asigura că beciul poate îndeplini toate aceste caracteristici, mai întâi trebuie să efectuăm o analiză atentă.

În urma acestei etape, ne vom da seama de ce materiale de construcție este nevoie. De exemplu, în funcție de parametrii pânzei freatice, echipa de construcție își poate da seama dacă trebuie o hidroizolație mai puternică sau nu.

Care sunt cele mai bune materiale?

  • Bolțari- o alegere economică, potrivită pentru majoritatea buzunarelor. Bolțarii sunt făcuți din beton fără armătură, așadar o să fie nevoie de materiale în plus care să întărească rezistența acestora.
  • Cărămidă
  • Piatră- oferă o hidroizolare foarte bună, iar zidăria va fi rezistentă la șocuri
  • Beton armat- considerat cel mai bun material pentru construirea unui beci, betonul armat va face față stresului mecanic, umezelii, eroziunii sau trecerii timpului.

De ce autorizații ai nevoie?

Un proiect de construcție implică în primul rând o autorizație de construcție. Acest document atestă faptul că autoritățile îți oferă dreptul de a construi sau renova o construcție atât timp cât respecți planul inițial de construcție.

Autorizația poate fi luată de la Primărie sau de la instituțiile teritoriale. Pentru a-ți construi un beci vei avea nevoie de următoarele documente la portofoliu:

  • cerere tip de eliberare a autorizației de construire oferită de către administrație;
  • certificatul de urbanism;
  • copie după actul de casă, C.I. proprietarului sau C.U.I-ul firmei proiectul tehnic;
  • avize și acorduri legale pentru racordarea la rețelele de utilități, comunicații, protecția casei împotriva incendiilor;
  • achitarea taxelor legale și dovada plății

Alte documente de care vei avea nevoie sunt: certificatul de urbanism, proiectul tehnic și studiul geotehnic. Mai multe despre aceste documente afli chiar aici.

Indiferent de utilitatea pe care o dai beciului, acesta va fi cu siguranța aliatul când vine vorba despre spațiu.

Pentru a fi sigur că obții rezultatul dorit, contactează o echipă cu experiență în domeniu care să te ajute în crearea unei case cât mai eficiente pentru tine și nevoile tale, precum UBG Construct!