fbpx

Centrală termică cu condensare Vaillant

Published by Madalina Ghinea on

Pentru confortul casei tale este nelipsită apa caldă menajeră în regim constant. Știm cât de importantă este, tocmai de aceea avem pe lista noastră de finisaje pentru case la cheie inclusă și centrală termică în condensație Vaillant.

Cum funcționează? Pe bază de condensație.

În primă fază are loc arderea gazului în prezența oxigenului și a un scântei/ flăcări. Aceste arderi duc la formarea vaporilor de apă din hidrogenul și oxigenul ce se găsesc în atmosferă. Centralele convenționale elimină acești vapori odată cu restul gazelor ori intermediul tubulaturi de evacuare, în timp ce la cele pe bază de condensație o mare parte se transformă în lichid care duce la o degajare de energie sub formă de căldură. Centrală folosește această căldură pentru a preîncălzi agentul termic care circulă prin sistemul centralei. În plus, în această etapă nu se mai utilizează gaz pentru ardere, deci se realizează o economie de aproximativ 15-20%.

Diferența dintre centralele cu recuperare de căldură și centralele cu condensare?

Ele constau în modul de construcție al schimbătorului de caldură primar unde se produce fenomenul condensării (condensarea dispune de un schimbător de căldură compact, în timp ce centralele cu recuperator au o construcție clasică similară centralelor convenționale, la care se adaugă pe traseul gazelor arse un schimbător de caldură suplimentar numit recuperator).

La centralele cu condensare, aerul necesar arderii este amestecat cu gazul, rezultând astfel un amestec optim pentru o ardere cu eficiență ridicată. La centralele cu recuperator de căldură, arzatorul este unul convențional, rezultând un proces de ardere cu aer în exces ceea ce conduce la o eficiență energetică mai scazută.

nu trebuie să îți faci griji cu privire la apa caldă menajeră din cadrul locuinței tale, căci noi includem centrala termică cu condensare Vaillant în pachetul de servicii și finisaje ale caselor la cheie! Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la 0753 488 140.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *