fbpx

Care e diferența dintre conductele gri și cele portocalii

Published by Catalina Badoi on

Conductele PVC sunt folosite pentru sistemele de canalizare de interior și de exterior. Acest tip de conducte este rezistent atât la factorii chimici, cât și la cei mecanici, având o durată de viață lungă. Cel mai probabil ați auzit de conducte PVC portocalii și gri, dar fără să realizați diferența dintre cele două. În continuarea articolului vă vom prezenta pe scurt diferențele majore.

Conductele Gri (conducte PVC-U)

Conductele gri sunt țevile care se folosesc pentru canalizarea interioară. În cele mai multe cazuri sunt utilizate conductele cu inel de 110 mm, lungime de 4m și grosime de 2mm. De asemenea, acest tip de conducte mai pot fi folosite pentru rețelele de ape pluviale și pentru instalațiile de ventilație.

Sunt țevi ușor de demontat datorită manșonului cu inel, iar garniturile de etanșare le permite să fie rezistente în timp. În plus, au o rezistență crescută la foc, la agenții chimici și la temperaturile foarte ridicate. De asemenea, izolarea fonică și termică este foarte crescută.

Prețul pentru acest tip de conducte pornește de la aproximativ 20 lei/buc.

Conducte Portocalii (PVC SN4)

Dacă conductele gri erau folosite pentru canalizarea interioară, cele portocalii sunt folosite pentru canalizarea exterioară a unei case. Au o lungime de 6 metri, grosimea de 3,2 mm și diametrul de 125 mm. Sunt țevi multistrat, iar calitatea acestora este dată de alcătuirea specială a peretelui.

Peretele conductelor PVC SN4 este format din trei straturi:

  1. Stratul interior din PVC compact;
  2. Strat intermediar din PVC expandat;
  3. Strat exterior din PVC compact.

Îmbinarea acestora este de natură elastică, având garnitură și mufă, adâncimea la care pot fi îngropate aceste conducte este cuprinsă între 1,2 metri și 6 metri.

Prețul pentru dimensiunile menționate mai sus pornește de la aproximativ 90 lei/buc.

Ai proiectul pregătit pentru casa visurilor tale? UBG Construct clădește visuri cărămidă cu cărămidă! Ia legătura cu noi prin telefon sau pe pagina de Facebook!

 


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *